nedelja, 3.julij.2011 - 23:57

Franc Kangler je v nesrečnem dogodku izgubil svojo desno roko

TRAGIČNO: Franc Kangler je ostal brez desne roke

Vir: Mestna občina Maribor

Maribor in Duplek je pretresla novica o samomoru enega najtesnejših sodelavcev mariborskega župana Franca Kanglerja, katerega so mnogi imeli za njegovo desno roko, torej za človeka, ki je Kanglerju bil vseskozi v pomoč. Delal je v mariborski mestni občini v Službi za delovanje mestnega sveta. Gre za 33-letnega Aleša Škofa.

Aleš Škof naj bi bil zelo lojalen Kanglerju. Ker mu je Kangler dal veliko, bi tudi on zanj naredil marsikaj. Užival je veliko zaupanje Kanglerja, vsaj do kriminalistične preiskave.

Pred časom je namreč slovenska policija, natančneje NPU, izvedla obsežno kriminalistično preiskavo na mariborski občini, v okviru katere je bilo ovadenih nekaj ljudi, med drugim tudi Aleš Škof. Priprt je bil tudi Franc Kangler, vendar so ga kasneje izpustili iz pripora.

Aleša Škofa je kriminalistična preiskava zelo prizadela. Dodatno naj bi ga prizadelo dejstvo, da so mu tudi njegovi tesni sodelavci nato očitali, da je kriminalistom povedal preveč.

Preiskava je prizadela tudi Franca Kanglerja. Tako močno, da se je odločil kazensko ovaditi 7 policistov, ki so sodelovali pri preiskavi. Kanglerja je dejanje policije še posebej prizadelo, saj je bil v preteklosti tudi sam policist.

Zaradi preiskave se je odločil celo ponuditi odstop mestnemu svetu, a ga je ta močno podprl in tako ostaja župan. To se je zgodilo malo pred samomorom Aleša Škofa.

Očitno je bilo za Aleša Škofa vse skupaj preveč in si je pred dnevi v dupleški gramoznici odvzel življenje. In sicer se je ustrelil.

Aleš Škof si je vzel življenje z ustrelitvijo

Aleš Škof je bil sokrajan Franca Kanglerja, sicer vidnega predstavnika stranke SLS. Živela sta v istem kraju, v Dupleku.

Aleš Škof naj bi bil vesten in marljiv delavec, svoj čas pa je bil tudi kitarist v skupini Dupleška mornarica.

Poslušajte videospot Dupleške mornarice, Kam se ti tako mudi? Alešu Škofu se žal ne mudi nikamor več.

Dupleška mornarica – Kam se ti tako mudi?

Pozreport: Neuradno: najožji sodelavec župana Franca Kanglerja storil samomor!

RTV Slovenija: Umrl Kanglerjev sodelavec Aleš Škof

Dnevnik: Umrl je vodja službe mariborskega mestnega sveta Aleš Škof

24ur.com: Kangler tragično izgubil tesnega sodelavca



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Na območju Dupleka in Maribora so nekateri začeli širiti govorice, da naj bi Aleš Škof ne storil samomora, ampak naj bi bil umorjen, saj da se jim ne zdi kot človek, ki bi doma imel pištolo.

    Na slovenski policiji so takšne govorice proglasili za neutemeljene in neresnične in vztrajajo pri raziskovanju samomora in ne umora.

    Pozareport: Policija zanika govorice, da preiskuje možnost nasilne smrti uradnika Škofa

Odgovorite