ponedeljek, 4.julij.2011 - 22:02

Belokranjski vožd Dari Južna je podelil razrešnico svojemu služabniku Marjanu Pezdircu

Nepremagljivi tandem Južna – Pezdirc je vesel nad rezultati CGP-ja

V Novem mestu je potekala skupščina Cestnega in gradbenega podjetja Novo mesto – CGP, katerega večinski lastnik je belokranjski vožd Dari Južna s svojo soprogo.

Na skupščini so določili višino dividende na delnico 1,4 €, prav tako so nadomestili enega od članov nadzornega sveta. Nova članica je postala kar žena Darija Južne, Vesna Južna.

Zvestemu služabniku Marjanu Pezdircu, direktorju CGP-ja in njegovi upravni ekipi je Dari Južna podelil razrešnico, kar pomeni, da naj v podjetju ne bi prišlo do nepravilnosti pri poslovanju. No, “zaupnica” (beri razrešnica) je glede na afero CGP nekoliko čudna, a ne preseneča glede na vlogo Darija Južne v aferi in glede na porazno stanje pravne države v Republiki Sloveniji.

Pri podjetju CGP je zanimivo, da je večina gradbenih podjetij v Sloveniji v krizi in pred propadom, a CGP Darija Južne kar lepo plava po razburkanih vodah. To gre pripisati tudi temu, da ima Dari Južna gromozanski vpliv na področju širše Dolenjske in je podjetje dobilo na več koncih projekte, ki mu zagotavljajo finančne prilive.

Od zadnjih projektov gre omeniti vsaj 4 (čeprav jih je še precej več, a so manjši, zato jih ne bomo naštevali):
– gradnja meganakupovalnega centra Mercator v Bršljinu (Žiga Debeljak)
– gradnja večnamenske dvorane za podjetje Krka Novo mesto (Jože Colarič)
– gradnja centralne čistilne naprave v Novem mestu.(Alojzij Muhič)
– Akumulacijski bazen HE Krško

Pred kratkim je CGP preplastil prej katastrofalno slabo cesto od Gradu otočec do golf igrišča in naprej do ceste, ki povezuje Novo mesto in Šentjernej. Delo je opravljeno kakovostno. 

Očitno se CGP-ju ni za bati, da bo ostal brez poslov, še posebej po tem, ko je direktor agencije za železniško infrastrukturo, DRI, po odločitvi AUKN postal nekdanji sodelavec Darija Južne v okviru podjetja CGP Rajko Siročič, sicer praktično sosed Darija Južne v Beli krajini, ki (celotna pokrajina) skupno šteje nekaj več kot 25000 duš (kar je manj kot ima prebivalcev Novo mesto).

Dolenjski list: Delničarjem CGP 1,4 evra bruto dividende na delnico

CGP: Sklic skupščine delničarjev



Značke prispevka: ,

Odgovorite