četrtek, 14.julij.2011 - 22:08

Tožilka Branka Zobec Hrastar odhaja. Za vedno?

Tožilka Branka Zobec Hrastar odhaja

Tožilki Branki Zobec Hrastar je dovolj tožilske službe. Tožilka se je odločila za scenarij predsednika državnega zbora Pavla Gantarja, ki je rekel, da bo po počitnicah, torej 1.9.2011, zapustil mesto predsednika državnega zbora.

Tudi Branka Zobec Hrastar bo po določenih podatkih šla najprej na dopust, potem pa odšla iz tožilstva. Bojda v Ljubljani že ureja novo odvetniško pisarno, saj bo poslej odvetnica. Prostore naj bi že pleskala.

Branka Zobec Hrastar naj bi že pleskala prostore svoje nove odvetniške pisarne.

Branka Zobec Hrastar je že pred časom potožila, da več ne želi biti tožilka, da je to delo zanjo preveč stresno. Za pomoč zaradi vpliva na njeno delo s strani nadrejenih je zaprosila celo Aleša Zalarja in Boruta Pahorja. Sicer sta se politika zavzela zanjo, a premalo, da bi jo prepričala k temu, da ostane.

Borut Pahor in Aleš Zalar nista uspela prepričati Branke Zobec Hrastar, naj ostane.

Še več. Zaradi obtožnega predloga v aferi Patria jo je kazensko ovadil sam Janez Janša, trenutno najvplivnejši politik v Republiki Sloveniji. 

Trenutno najvplivnejši slovenski politik, ki bo kmalu dobil otroka in se preselil iz doma pod ljubljanskim gradom v šaleško dolino na željo svoje partnerice Urše Bačovnik, Janez Janša, je kazensko ovadil tožilko Zobec Hrastarjevo.

Primer Patria bo torej prišel v roke drugega tožilca ali tožilke. Kdo ve. Morda pa bo primer prevzela kar Barbara Brezigar, ki ima izkušnje z obravnavanjem tovrstnih orožarskih primerov že iz afere Depala vas. Brezigarjeva je sicer naklonjena Janezu Janši in je pristašica njegove politične opcije.

Bo primer Patria od Branke Zobec Hrastar prevzela Barbara Brezigar, ki ima izkušnje s tovrstnimi primeri?

Žurnal: Gre na počitnice … in ne bo se vrnila

Žurnal: Tožilka zapušča Patrio

Siol: Janša vložil ovadbo zoper tožilko Zobec Hrastarjevo



Značke prispevka: , ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    JANEZ JANŠA JE ZOPER HRASTARJEVO SVOJ ČAS VLOŽIL KAZENSKO OVADBO. POVOD ZA OVADBO JE BIL NJEN OBDOLŽILNI PREDLOG V AFERI PATRIA.

    TOŽILSTVO JE OVADBO ZOPER ZOBEC HRASTARJEVO ZAVRGLO OZIROMA TOČNEJE POVEDANO ZAVRNILO, KAR POMENI, DA JE BILA ZAVRNJENA VSEBINA SAME OVADBE, NI PA ŠLO ZA ZAVRŽBO ZARADI PROCEDURALNIH RAZLOGOV.

    RTV Slovenija: Tožilstvo zavrglo Janševo ovadbo Zobec Hrastarjeve

  2. admin pravi:

    KLJUB ZAVRNITVI OVADBE ZOPER BRANKO ZOBEC HRASTAR, JE TA ODLOČENA, DA SE NE BO VEČ VRNILA NA TOŽILSTVO, SAJ TAM VEČ NOČE DELATI.

    Dnevnik: Pravosodno ministrstvo pozorno na razloge za odhod tožilke Branke Zobec Hrastar
    Dnevnik: Branka Zobec Hrastar: Tožilka, ki odhaja z razlogom
    Dnevnik: Zobec Hrastarjeva zagotavlja, da odločitve o odstopu ne namerava spremeniti

Odgovorite