nedelja, 17.julij.2011 - 12:58

Novomeški Radio Krka žrtev vandalizma. Gre za dejanje iz sovraštva?

Novomeški Radio Krka se je soočil z vandalizmom. Je šlo za dejanje iz sovraštva?

Na novomeškem Radiu Krka so spremljali potek poročne veselice v Semiču, imenovane Semiška ohcet ki je trajala 2 dni.

Kljub temu, da je šlo za veseli dogodek, so se nepridipravi znesli nad opremo Radia. Prerezali so kable, prek katerih je bila priključena spletna kamera, ki je spremljala dogajanje, dopisniku so ukradli mikrofon, ukradli pa so tudi diktafon. Na Radiu Krka so zgroženi nad vandalizmom.

Sicer je Radio Krka tarča številnih kritik in groženj zaradi poročanja o kaznivih dejanjih, ki jih storijo Romi. Celo nekatere državne inštitucije (recimo Urad varuha človekovih pravic) z nepremišljenimi napadi na ta medij spodbujajo sovraštvo do omenjenega radia zgolj zato, ker poroča o črni kroniki na področju širše Dolenjske.

To kaže na zmanjševanje varnosti na področju Dolenjske, kar ni dobro za nikogar.

Slovenija bi morala več pozornosti posvetiti kriminalnim strukturam, ki so se zaredile na Dolenjskem. Očitno tam nekaj ne štima, morda je pa problem tudi v novomeški policiji, še bolj pa na novomeškem tožilstvu in sodišču. Ali so te inštitucije začele odpovedovati pri soočanju s povečanim kriminalom na področju Dolenjske in koliko krivde za to nosijo določene ljubljanske inštitucije (že omenjeni urad varuha, morda pa tudi kakšne druge inštitucije).

Upamo, da bo organom pregona uspelo zajeziti razrast kriminala na Dolenjskem.

Pri konkretnem primeru gre za precej minoren vandalizem, vendar če je pogojen s sovraštvom, ki ga nekateri širijo do omenjenega radia zaradi njegovega iskrenega poročanja o kriminalu, ki se dogaja na Dolenjskem, pa je problem hud.

Radio Krka: Vandalizem ne pozna meja



Odgovorite