četrtek, 8.april.2010 - 17:03

Srečko Prijatelj naj bi skupaj z Mikužem v novoodkritem primeru prejel celo 1 mio € provizije

Pred dnevi je državni zbor že tretjič zavrnil podelitev poslanske imunitete Srečku Prijatelju in ni nujno, da ne bo še kdaj moral odločati o tem, saj na dan prihaja vse več informacij o hudih nepravilnostih tega poslanca iz vrst stranke SNS.

Tožilstvo iz dneva v dan odkriva nove domnevne nepravilnosti tega poslanca in razširja obtožnico z novimi domnevnimi kaznivimi dejanji.

Tako je Srečko prijatelj v kazenskem ali predkazenskem postopku poleg domenvnih kaznivih dejanj iz začetka afere še zaradi:

– domnevnega izsiljevanja župana občine Divača Matije Potokarja (iz vrst stranke SLS)

– domnevno spornih poslov v povezavi z nakupom zemljišč na Orleški gmajni s strani Luke Koper

Po novem pa naj bi bil Srečko Prijatelj osumljen tudi tega, da je v lasten žep dal še sponzorska sredstva v višini 7500 evrov, ki so jo na televizijo Vitel nakazala različna podjetja in posamezniki, ko je ta delala predvolilno kampanjo za Srečka Prijatelja. Preučevanje tega domnevnega kaznivega dejanja je začelo tožilstvo. Direktorico televizije so kot pričo že zaslišali na koprskem sodišču v povezavi z domnevnimi kaznivimi dejanji Srečka Prijatelja, v katerih je kot oškodovanec nastopal podjetnik Marjan Mikuž.

No, Srečka Prijatelj pa bremenijo tudi nepremičninski posli v Sežani.

V Sežani naj Srečko Prijatelj in Marjan Mikuž posredovala pri nakupu zemljišč s strani italijanskega podjetja Tozon za izgradnjo trgovskega centra. Oba skupaj naj bi za posredovanje v poslu prejela 1 milijon evrov (1.000.000 €) provizije.

Omenjeno podjetje je že bilo pod lupo tožilstva in kriminalistov zaradi velike utaje davkov in zaradi nepremičninskih poslov podjetja. Skratka. Obeta se še ena dimenzija v aferi Prijatelj, ki je od začetka ob vedno novih informacijah resnično postala ena največjih afer v Republiki Sloveniji.

RTV Slovenija: Še tretji “ne” imuniteti Prijatelja

RTV Slovenija: Je želel Prijatelj v žep pospraviti tudi sponzorska sredstva?

Večer: Nove podrobnosti v primeru Prijatelj



Značke prispevka: ,

Odgovorite