četrtek, 28.julij.2011 - 18:11

AUKN razrešil nadzorni svet v Pošti Slovenije. Aleš Hauc se utrjuje na položaju direktorja.

Po odhodu stranke Zares iz vlade se je Aleš Hauc razcvetel kot sončnica

Agencija za upravljanje kapitalskih naložb se po odhodu stranke Zares iz vlade rešuje nadzornega kadra, ki ga je na mesto nekaterih nadzornih odborov postavila nekdanja ministrica Darja Radič. Tokrat so v AUKN razrešili nadzorni svet Pošte Slovenija.

Alešu Haucu še pred časom ni dobro kazalo in bi lahko tudi sam bil razrešen po tem, ko je Darja Radić zamenjala nadzorni svet s prozaresovim. A to se ni zgodilo. Sedaj, ko več ni prozaresovega nadzornega sveta, je še bolj trdno zasidran v podjetju Pošta Slovenije.

Aleš Hauc uživa precejšnje zaupanje AUKN-ja, saj Pošta Slovenije beleži dobre rezultate. Hauc je sicer slovel kot prodesni direktor, nastavljen v času vladavine konservativne desnice, ki pa ni aktivno vpleten v razne politične igrice, kot kakšni drugi, predvsem proSDS-ovi direktorji (čeprav so se sicer pojavljali očitki tudi o njegovem političnem delovanju, a morda to ni bilo zelo izrazito), zato je sprejemljiv tudi za levico. Dodatno je zelo servilen direktor, ki se zaveda, da je politiko potrebno upoštevati, glede na to, da je Pošta Slovenije v 100-odstotni državni lasti. To je pokazal pri zagotovitvi denarja za dokapitalizacijo NKBM.

Finance: Grošelj ni več predsednik nadzornikov Pošte



Značke prispevka: ,

Odgovorite