sobota, 30.julij.2011 - 19:34

Klobasa nad Katarino Kresal

Klobasa z grožnjo, izrečeno v afektu, nad notranjo ministrico Katarino Kresal

Predsednik sekcije za promet pri Obrtni zbornici Slovenije, Andrej Klobasa, je jezen. Tako zelo je jezen, ker zaradi avstrijske odločitve tovorna vozila več ne morejo iti skozi Karavanke (zaradi turistične sezone v izogib zastojem na cestah), da je takrat, ko je slišal, da obstaja verjetnost, da so celo slovenski policisti naročili Avstrijcem, naj ne puščajo Slovencev še vsaj do 22. ure (Avstrijska zapora pa traja do 15. ure), da je v afektu rekel, da če je to res, bo Katarina Kresal letela z mesta ministrice za notranje zadeve, s svojega položaja pa bo letel še kdo iz slovenske policije.

Pred karavanškim predorom namreč stoji okoli 150 tovornjakov, od katerih je mnogo tovornjakov naloženih s pokvarljivo robo (zelenjava, klobase in podobno). Sašo Bizjak, predstavnik avtoprevoznikov pri sekciji za promet Obrtne zbornice Slovenije opozarja, da bo pol blaga uničenega, če bodo še morali čakati.

Ker avtoprevoznikov Avstrijci niso želeli spustiti naprej, so se nekateri kleni Slovenci želeli kar stepsti z Avstrijci.

Še več. V Slovencih vre in kipi od besa. Odločeni so, da bodo zaprli cel karavanški predor, če jim Avstrijci ne odpravijo zapore.

Zato je živčen tudi slovenski prometni minister (znan tudi kot precej intimni prijatelj misice in lobistke Tine Gaber), ki je Avstrijcem rekel, da je njihova odločitev o zapori enostranska in za Slovenijo nesprejemljiva.

Žurnal: Slovenski prevozniki obstali pred predorom – Klobasa: Če komanda drži, bo Kresalova pakirala kovčke

RTV Slovenija: Je slovenska policija naročila Avstrijcem, naj zadržijo tovornjakarje?



Značke prispevka: ,

Odgovorite