petek, 9.april.2010 - 13:00

Nosečnice v Nemčiji lahko, ko rodijo, neželene novorojenčke vržejo v posebne zabojnike

V Nemčiji obstajajo zabojniki za odvečne dojenčke

Nemčija je izrazito moderna država. To se kaže tudi v posameznih na prvi pogled malce bizarnih stvareh.

Kot je znano, imajo ponekod zabojnike, kamor lahko stranke knjižnic vrnejo knjige in drugo gradivo. Knjige se preprosto postavi v en predal, te pa nato padejo v večji zabojnik.

V Nemčiji pa so oddajo stvari v zabojnike še dodatno popestrili. Namreč obstajajo zabojniki, kamor lahko mamice odvržejo svoje nezaželene dojenčke.

Ideja je zelo dobra. Namreč. Do sedaj so mamice neželene otroke puščale v košarah, ponavadi v košarah za mačke ali pse in jih dajale pred vrata bolnišnic ali cerkev. No, sedaj pa je sistem odlaganja dojenčkov bolj napreden, saj se jih daje v posebne zabojnike, v posebne predale, kjer dojenčki počakajo na odvoz. Odvoz dojenčkov iz zabojnikov je organiziran s strani socialnih služb.

Takšni dojenčki nato pristanejo v sirotišnicah.

Zabojnike uporabljajo predvsem Nemke, ki so situirane, ki imajo vsaj 2 otroka in jim novi otroci, ki jih “naklepajo” (v smislu sproducirajo), predstavljajo višek. S posebnimi zabojniki pa se te ženske na zelo enostaven in diskreten način znebijo odvečnih otrok.

Nesojene matere imajo na zabojnikih narisan tudi postopek, kako na pravilen način odložiti otroka v zabojnik. Risbo postopka si oglejte tukaj.

Zadeva je precej zanimiva in jo bodo morda začeli uporabljati tudi v drugih državah v Evropski uniji in po svetu.

Znano je namreč, da se mnoge nosečnice svojih otrok skušajo znebiti na več načinov. Bodisi jih vržejo v smeti, bodisi jih zakopljejo na vrtu, bodisi jih splaknejo po WC školjki. Več o različnih načinih, kako se matere znebijo svojih otrok, si lahko preberete tukaj.

Sicer smo članek napisali nekoličkaj črnohumorno, vendar pa skriva zanimivo sociološko temo, kako rešiti problem nezaželenih otrok in zmanjšati stisko žensk, ki nezaželeno zanosijo. No, Slovenija ima glede tega zelo dobro zapuščino jugoslovanskega komunizma, ki je podpiral abortuse. Že SFRJ je imela glede tega zelo napredno zakonodajo, ki je promovirala tako kontracepcijo kot splave. Sami zagovarjamo tako eno kot drugo. V času, ko je Sloveniji vladala izrazito primitivna desničarska struktura, sploh stranka NSI, ki je znana po verskem katoliškem fanatizmu, se je želelo celo zmanjšati pravico do splava. To se zaradi izjemnega odpora javnosti ni zgodilo. Slovenija ima to velikansko srečo pozitivne zapuščine SFRJ, ki je bila v določenih pogledih zelo moderna država in  ravno zaradi tega, ker nazadnjaška katoliška cerkev ni imela toliko vpliva na Slovence, je miselnost v tej državi (razen pri katoliških fanatikih, ki so na srečo v veliki manjšini) glede abortusa in kontracepcije zelo napredna.

Ženske imajo torej v Sloveniji velike pravice z vidika kontracepcije in abortusa in to je zelo pozitivno, zato potrebe po zabojnikih za neželene novorojenčke v Sloveniji praktično ni. V Sloveniji je namreč močno prisotna zaščita pred neželeno nosečnostjo, torej preventiva v smislu kontracepcije, če pa do zanositve že pride, pa je zelo razvita tudi pravica do splava, tako da se neželena nosečnost odpravi že preden se otrok sploh uspe razviti. To je pa po našem mnenju zelo pozitivno.

Sicer katoliška cerkev, ki je sinonim za primitivizem, trobezlja o tem, da je življenje prisotno že ob spočetju, kar dejansko je, ampak splav pa zagotovo ni moč enačiti z ubojem ali umorom, ampak ga je moč dojemati zgolj kot zdravstveni poseg, ki je etično nesporen in za mlado žensko, če ta v abortus privoli, oziroma ga sama želi, samo pozitiven.

In hvala Bogu Slovenija ni podlegla primitivnim naukom katoliške cerkve, tudi večina vernikov cerkve v tem ne podpira, razen fanatikov, ki jih ponavadi združujejo skrajno desne stranke. In hvala Bogu je temu tako v Sloveniji, tudi zaradi pozitivne dediščine nekdanjega režima, ki je bil resnično v določenih pogledih zelo napreden, celo prozahoden.

Ravno abortusi in kontracepcija dejansko popolnoma odpravljajo potrebo po zabojnikih za odvečne otroke v Sloveniji. V Nemčiji je drugače, saj ima Nemčija precej priseljencev, ki imajo zelo primitivne poglede na svet, ki so jih jim vsilile njihove religije, morda pa tudi nekateri Nemci, ki nimajo pozitivne zapuščine komunizma, ki je splav podpiral, saj ni bil obremenjen z biblijskimi pravljicami kot nerazviti sloji  ljudstva (ki  so bili pod vplivom cerkve) znotraj nekomunističnih držav. Očitno je v Sloveniji v tem pogledu stanje celo nekoliko boljše kot v Nemčiji, kar zadeva preprečevanje in odpravljanje neželenih nosečnosti in neželenih spočetij otrok. In na to je lahko Slovenija zelo ponosna, tako kot tudi vse države nekdanje SFRJ. Tu res lahko rečemo. Vsaka čast SFRJ na napredni miselnosti, ki je močno spoštovala pravico ženske do svobodne odločitve o svojem telesu in spočetem bitju v njenem telesu (do določene starosti fetusa, seveda, mislimo da 12 tednov, saj po tem času lahko splav pomeni tveganje za nadaljnjo reproduktivno funkcijo ženske). Država se ni vmešavala v pravice ženske, kot to želijo početi nekateri fanatični katoliki v državi, ki jih zaradi totalnega primitivizma in nečlovečnosti (ter zaradi vmešavanja v zadeve, ki se jih ne tičejo, ker niso oni gospodarji drugim ljudem, čeprav se zelo radi postavljajo v takšno vlogo in kot opravičilo jemljejo Boga, zaradi česar so v imenu Boga naredili že ogromno pošastnih zločinov proti posameznim ljudem) praktično nihče ne jemlje resno, niti večina normalnih vernikov ne in to je edino pravilno.

Na spodnji sliki je pravni položaj pravice do splava. Z modro so označene države, kjer je splav dovoljen na prošnjo nosečnice. Iz zemljevida je razvidno, da so vse komunistične države (razen par izjem, kjer je imela nazadnjaška katoliška cerkev premočan vpliv, recimo Poljska, znana po hudem verskem fanatizmu in močnem antikomunizmu, zaradi česar gre za državo, ki predstavlja enfant terrible Evropske unije) v pogledu splava na nivoju razvitih držav, kar dokazuje, kako je v tem pogledu komunizem imel zelo napredno in pravilno miselnost.

 

 

Lahko bi celo rekli, da zaradi naravnost katastrofalne vloge cerkve v slovenski družbi, je bilo za Slovenijo izjemno pozitivno to, da je imela obdobje komunizma. Komunizem je s tem, ko je preprečeval cerkvi, da svoje nazadnjaške lovke preveč stegne po celotni družbi, praktično pomenil garant za miselni napredek Slovenije. Zato tudi v tem pogledu sami vidimo zelo pozitivno vlogo komunizma na razvoj SFRJ in znotraj tega tudi Slovenije. Na žalost pa je cerkev imela premočan vpliv na ruralnih področjih, ki so še vedno glede razvitosti zelo pod nivojem, ponekod v Sloveniji celo na ravni neandertalstva, torej na ravni velike neciviliziranosti življa, ki živi skoraj 100 let v preteklosti glede na miselnost, ne glede na tehnološki napredek.



Značke prispevka: , , ,

Odgovorite