petek, 5.avgust.2011 - 11:21

Zmago Jelinčič Plemeniti je Facebook prijatelj krutega ugrabitelja 15-mesečnega otroka

 Zmago Jelinčič Plemeniti se je po manifestu norveškega morilca Breivika nič kriv znašel še na seznamu enega storilca neljubega dejanja, na seznamu prijateljev ugrabitelja 15-mesečne romske deklice. Priljubljenost tega znamenitega politika mu kdaj lahko tudi škoduje. 

Zmago Jelinčič Plemeniti ima tudi sam mlado družino 

 

Vir: Facebook 

O ugrabitvi otroka neke romske družine v Mekinjah pri Kamniku nismo poročali, ker o takšnih dogodkih praviloma ne poročamo. Smo pa tokrat naredili izjemo zaradi enega samega podatka, ki smo ga zasledili. 

Znano je, da je zamaskirani ugrabitelj ugrabil 15-mesečnega otroka neki romski družini, ki se je priselila v Mekinje pri Kamniku (torej ne gre za romsko družino iz kakšnega romskega naselja, ampak je ta živela ločeno, v naselju, kjer živijo Neromi – se je pa družina ukvarjala s preprodajo kovin (bakra in podobno) in bojda tudi z igralništvom), družina je dobro situirana, lahko rečemo celo premožna). 

Po prvi verziji naj bi romska družina domnevnemu storilcu Urošu Ložu iz Mengša dolgovala 20.000 evrov, zaradi česar naj bi želel Uroš Lož le dobiti denar nazaj, a očitno temu ni bilo tako. 27-letni Uroš Lož naj bi potreboval denar, zaradi česar si ga je želel izposoditi že pri sorodnikih romske družine, kasneje pa je, da bi dobil denar, izdelal načrt ugrabitve 15-mesečne deklice. Deklico je ugrabil in zahteval denar, sicer bi otroka umoril. 

15-mesečno romsko deklico je nato pustil kar ob cesti. Policisti so jo dehidrirano našli ob cesti. Sicer vsi mediji poročajo o tem, da naj bi tudi kriminalisti potrebovali psihosocialno pomoč zaradi okoliščin v katerih so našli deklico, a nihče ni povedal nič konkretnega, kakšne so bile to okoliščine “zaradi katerih so bili pretreseni celo vsega vajeni policisti” zato gre lahko za novinarsko raco (kar je v slovenskih medijih žal že standard s ciljem povečati senzacionalizem, kar nas po pravici povedano zelo moti). Če ni novinarska raca, naj potem na policiji povejo, kaj tako silno groznega so videli, da jih je tako pretreslo. 

Domnevni ugrabitelj Uroš Lož je tudi sam imel majhnega otroka. 

No. Ugrabitelja so našli, deklico so oskrbeli in že poslali domov. 

Je pa zanimivo še eno dejstvo, ki smo ga izbrskali o zadevi. In sicer. Facebook prijatelj Uroša Loža je znameniti poslanec stranke SNS Zmago Jelinčič Plemeniti, ki je znan po tem, da nima najboljšega mnenja o Romih (čeprav je res tudi to, da v posameznih delih države, recimo na Dolenjskem, zaradi romskega nasilja nihče nima dobrega mnenja o Romih – čeprav je žal Jelinčič precej nestrpen tudi do nekaterih drugih skupin, ki pa niso upravičile te nestrpnosti do njih, ker niso ne nasilne, ne kriminalne). Ali je to, da je Jelinčič bil Facebook prijatelj Uroša Loža, samo naključje ali je še več za tem, pa ni znano. Lahko da je Uroš Lož podpornik oziroma ljubitelj, pristaš Zmaga Jelinčiča in je zgolj zato prišlo do Facebook prijateljstva. Sicer ima poslanec Zmago številne prijatelje na Facebook-u in je s tega stališča zelo priljubljen, kar niti ne preseneča glede na njegov zelo ležeren stil obnašanja (je zelo komunikativen, preprost in dostopen za ljudi).  Če podamo spodnji posnetek, ki ga kaže v tej preprosti luči, zaradi česar je poslanec verjetno zelo zanimiv in zabaven za druženje. 

Zmago Jelinčič je nabral gobe  

 

Če za šalo povemo še to, da so njegovo gobarjenje uporabili tudi v smešnem videospotu, v katerem nastopa ultrazajetna nekdanja poslanka madžarske narodnosti Maria Pozsonec, ki je bila znana po tem, da je v paralamentu rada zaspala, v posnetku Maria Pozsonec spi ob dolgočasnem in monotonem govoru tedanjega premierja Janeza Janše. 

 Nekdanja poslanka Maria Pozsonec sanja Zmaga Jelinčiča in hamburger 

  

No, ravno to dejstvo (da je Uroš Lož Facebook prijatelj poslanca Zmaga Jelinčiča) je botrovalo temu, da smo napisali članek, sicer bi ta dogodek, kot smo že rekli, izpustili.

Naj za konec povemo še to, da sama narodnost družine ugrabljene deklice v tem konkretnem primeru morda niti ne bi bila tako pomembna (so jo pa mediji razkrili), je pa pomembna z vidika razumevanja, zakaj je ugrabitelj izbral ravno to družino, ali zaradi dejanskih dolgov, ali zaradi tega, ker gre pač za družino, ki se je v Mekinje priselila na novo in je bila precej izolirana od preostalih sovaščanov, ker je bila romska. Policija bo torej morala povedati več o motivih Uroša Loža za ugrabitev dekleta, da bi se lahko na podlagi tega sklepalo kaj več. 

Dnevnik: Kruti ugrabitelj komaj 15-mesečne deklice je tudi sam oče malega otroka 

Dnevnik: Ugrabitev v Mekinjah: Pomoč so potrebovali tako policisti kot petnajstmesečna deklica 

Dnevnik: Za ugrabitelja 15-mesečne deklice sodnik odredil hišni pripor



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Na policiji so le povedali, kaj so videli, da jih je tako pretreslo, da so potrebovali psihosocialno pomoč.

    Romska deklica je bila zvezana in je imela zamašena usta. Kot že rečeno, najdena je bila nekje na cesti. Z deklico z zdravstvenega vidika sicer ni bilo nič posebnega, bila je le dehidrirana. Potem ko so jo oskrbeli, so jo že poslali domov. Verjetno je pa premlada, da si bo dogodek v prihodnosti močno zapomnila. Verjetno bo dogodek dosti bolj travmatično vplival na dekličine starše.

    To bi sicer lahko na policiji rekli že takoj na začetku.

    Delo: Ugrabljeno malčico našli na cesti zvezano in z zamašenimi usti

  2. admin pravi:

    Do ugrabitve naj bi prišlo zaradi lestve

    Člani romske družine naj bi elektroinštalaterja Uroša Loža obtožili kraje kovancev in stikal…

    …zaradi česar mu niso želeli vrniti lestve, ko je ta končal z deli na njihovi hiši

    Po policijskih ugotovitvah je do ugrabitve deklice prišlo zaradi lestve. Osumljeni naj bi za družino ugrabljene deklice opravljal elektroinštalacijska dela. Ko je končal delo pri romski družini, se je sprl z enim od članov romske družine, ki je Uroša Loža obtožil, da jim je kradel kovance in stikala, zato romska družina Urošu Ložu ni želela vrniti njegove lestve. Tako naj bi nastal spor. Zaradi spora je Uroš Lož (ki je sicer Slovenec) skoval načrt, po katerem se je “pod krinko” predstavil kot prodajalec barvnih kovin, ki bi romski družini prodal par ton barvnih kovin. Menil se je v srbohrvaščini, da bi prikril svoje sledi. Tako je starša družine zbezal iz hiše, nakar je ugrabil deklico.

    Žurnal: Podrobnosti ugrabitve v Mekinjah

Odgovorite