sreda, 31.avgust.2011 - 08:37

DURS je od časopisa Dnevnik zahteval objavo popravka glede primera Centa Debeljak-Šircelj

DURS od Poslovnega dnevnika (Dnevnika) zahteva objavo popravka

 

Po miniaferici, ki je nastala po tem, ko je časopis Dnevnik objavil informacijo, da Mojca Centa Debeljak ustvarja dokumente za Davčno upravo Republike Slovenije kar na računalniku svojega intimnega partnerja Andreja Širclja, sicer vidnega predstavnika stranke SDS in nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za finance v prejšnji Janševi vladi, so na DURS-u podali zahtevo za objavo popravka v časopisu Dnevnik.

V časopisu Dnevnik so Mojci Centa Debeljak očitali, da preveč zaupa svojemu intimnemu partnerju tudi glede svoje službe, ki je občutljiva z vidika varnosti in zaupnosti informacij

 

Več o pikantni zgodbi si preberite v spodnjem članku:

Dnevnik: Šircelj se je odzval na Dnevnikovo razkritje: Nisem avtor dokumenta, partnerka je uporabljala moj računalnik

Spodaj pa podajamo še povezave do popravka.

DURS: Pojasnilo v zvezi z objavami v (Poslovnem) Dnevniku

DURS: Zahtevek za objavo popravka uredništvu Dnevnika

V DURS-u so predstavili tudi dve verziji dokumenta, na katerega se je skliceval Dnevnik zaradi imena Andreja Širclja kot avtorja dokumenta.

Prva verzija dokumenta

S strani Mojce Cente Debeljak popravljena verzija dokumenta



Značke prispevka: ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Opomba. V zvezi z zgoraj omenjenim primerom smo naredili nekaj sprememb. In sicer smo prvotni članek umaknili, v tem članku pa smo namesto povezave do prvotnega članka o tem primeru, podali povezavo do Dnevnikovega članka.

    Tako bo ostal na voljo le ta članek, ki izpostavi predvsem pojasnilo DURS-a v zvezi s primerom, ki zelo natančno opiše dogajanje, ki je rezultiralo s pojavljanjem imena Andreja Širclja na enem izmed dokumentov DURS-a.

    Več o primeru si preberite v članku časopisa Dnevnik, preberite pa tudi popravek, ki ga je podal DURS v zvezi z Dnevnikovim člankom.

    Seveda pa še vedno velja tisto, kar smo zapisali v umaknjenem članku, ko smo zapisali (ne ravno z naslednjimi besedami, a v tem pomenu), da je potrebno zagotoviti tajnost podatkov DURS-a, ki ne bi smeli uhajati iz DURS-a, še najmanj pa h kakšni politični stranki.

Odgovorite