petek, 2.september.2011 - 13:40

Slovenski gospodarstveniki razmišljajo o ustanovitvi politične stranke

Bo v Sloveniji prišlo do nastanka nove stranke, stranke gospodarstvenikov Slovenije. Bodo vanjo povabili tudi Tatjano Fink, uspešno direktorico Trima d.d. iz Trebnjega, ki je od Trima naredila zgodbo o uspehu.

Tatjano Fink smo stilsko predelali. Ker ni vpletena v nobeno afero, bi bila nosilec integritete v stranki gospodarstvenikov Slovenije.

Slovenski gospodarstveniki so, zaskrbljeni nad stanjem v Sloveniji, začeli razmišljati o ustanovitvi politične stranke. S tem bi aktivno vstopili v slovensko politiko.

Gospodarstveniki mirijo državljane, da v stranki ne bo prostora za tiste gospodarstvenike, ki so delovali neprimerno do delavcev in ki so izčrpavali podjetja, da bi napolnili svoje žepe.

Kdo vse bo v stranki, če do ustanovitve le te res pride, je sicer še vprašanje. Verjetno bodo iskali med gospodarstveniki, ki v Sloveniji uživajo ugled.

Kdo bi ti gospodarstveniki lahko bili? Morda Jože Colarič, Tatjana Fink, Ivo Boscarol (sicer prodesni in procerkveni podjetnik), morda Igor Akrapovič (tudi prodesni podjetnik), ali se jim bo pridružil tudi Zoran Jankovič, Žiga Debeljak? Kaj pa supervplivni Dari Južna, ki bi stranki lahko pomagal ustvariti mrežo, glede na to, da je znan po tem, da je že spletel vplivno mrežo, ki vleče niti iz ozadja?

Dobro bi bilo vedeti, kdo bi bil zainteresiran za novo stranko.

No. Mnogi managerji verjetno ne bodo zainteresirani, saj verjetno menijo, da bi jim pokvarjena politika samo uničevala njihovo osnovno dejavnost upravljanja s podjetji. Zato se lahko hitro zgodi, da stranka ne bo uspešna in bo precej obskurna.

RTV Slovenija: Tudi gospodarstveniki razmišljajo o aktivnem vstopu v politiko



Značke prispevka:

Odgovorite