nedelja, 14.februar.2010 - 15:40

Zaradi spopadov Severna liga spet poziva k izgonu priseljencev iz Italije

V Italiji, v mestu Milan, so se začeli priseljenci spopadati kar med seboj. Skupina priseljencev in Južne Amerike je v avtobusu napadla nekega priseljenca iz Egipta, muslimanskega porekla (Mahmud Al fayed) in ga ubila. To je povzročilo bes priseljencev iz Severne Afrike. 

Priseljenci iz Severne Afrike so šli protestirat v milansko četrt, kjer 70 odstotkov prebivalstva predstavljajo priseljenci iz Južne Amerike. Priseljenci iz Severne Afrike so začeli razbijati avtomobile in lokale priseljencev iz Južne Amerike in naredili precej škode. 

Oglasila se je tudi Severna Liga, desna politična stranka, ki je pozvala vlado, naj nemudoma izžene vse priseljence, ki so sodelovali v neredih, ven iz države. 

Ali bo Berlusconijeva vlada poslušala poziv Severne Lige, bo znano kmalu. 

Sicer pa italijanska vlada že ima zgodovino izganjanja priseljencev. In sicer Italijani ne marajo pretežno priseljencev iz Romunije, to so pretežno Romi, kateri so bili udeleženi v več kaznivih dejanjih, tudi v posilstvih. Posledica je bila ta, da so italijanske oblasti zravnale z zemljo nelegalna romska naselja, Rome pa izgnale iz države. 

Italija je sicer stekališče priseljencev. Vanjo se stekajo priseljenci iz Afrike, Južne Amerike in iz Vzhodne Evrpope (predvsem Romi iz Romunije in pa Albanci). To povzroča čedalje večjo nestrpnost v Italiji, kar je povročilo ponekod že začetek razpadanja državnih tvorb v državi in prevzemanje oblasti s strani mafijskih združb. 

Takšno dogajanje v Italiji je jasen znak tudi za Slovenijo, v kateri po našem mnenju tudi prihaja do zaskrbljujočega porasta mafijskemu podobnega obvladovanja področij, ki je povezano predvsem s politično desnico. Slovenija bo morala še vedno voditi precej restriktivno politiko priseljevanja, da bi preprečila etnične spopade, ki bi povečevali popularnost nacionalističnih in desničarskih političnih silnic.

Delo: Nemiri med priseljenciZnačke prispevka: , , ,

Odgovorite