sobota, 3.september.2011 - 22:39

Afera Patria: SDS se preveč opira na brezvezni policijski uradni zaznamek

Ni za pričakovati, da bi se denar od podkupnin zlil na transakcijski račun končnega prejemnika, zato SDS-ov policijski uradni zaznamek ni relevanten. 

Policijski zaznamek, na katerega se opira stranka SDS, ni nič. V njem piše zgolj to, da policija ni zaznala transakcij na račun stranke SDS, ki bi bili povezani z izborom podjetja Patria za dobavitelja vojaških oklepnikov slovenski vojski.

Zaznamek pove samo to, da policija ni opazila prilivov na račun stranke, ki bi izvirali iz tega naslova. V Sloveniji je znano, da ljudje pogosto poslujejo na drugačne načine, prek tihih družb, tihih partnerjev, tudi z gotovino v kovčkih in nujno denarja ne dajejo na račune. In to je dejstvo, ki v popolnosti izniči pomembnost policijskega zaznamka.

Mislimo, da noben pameten človek ne bi pomislil, da se bo denar stekel direktno na račun stranke SDS.

Že iz številnih afer je značilno, da ljudje ponavadi denarja niso prinašali prek bančnih računov, ampak prek gotovine.

Si predstavljamo, kdo v SDS-u bi lahko to dejstvo označil kot neko relevantno dejstvo. Verjetno kakšen Gorenak, ki ni znan po kakšnih intelektualnih presežkih. No. Res je, da je bil policist, kar marsikaj pove. Policisti znajo pogosto sprejeti ad hoc sklepe na podlagi malenkostnih informacij.

SDS se opira na bedarije in to je dejstvo. Policijski zaznamek namreč ne pomeni nič posebnega. To je en dokument, ki ne pove nič pametnega. Pove samo to, da denar morda ni končal na samem transakcijskem računu (oziroma računih) stranke, kar pa je verjetno bilo tudi za pričakovati. H končnemu prejemniku denarnih sredstev, če so ta nelegalna, denar verjetno res ne bi prišel na njegov transakcijski račun, ampak na bolj prikrit način. No. SDS ima zelo lojalno volilno bazo, ki je sposobna podpreti vsak argument, pa četudi je čisto beden.

Ne rečemo, da obstajajo trdni dokazi, da je stranka SDS dobila denar od podkupnine, ki se je sicer zlival iz podjetja Patria do posrednikov, vprašanje pa je, kaj se je zgodilo z denarjem potem, ampak tudi policijski uradni zaznamek nikakor ne dokazuje, da SDS denarja ni dobila.

RTV Slovenija: SDS: Policija potrjuje, da nismo od Patrie dobili niti evra



Značke prispevka: ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Dokazni dokument, ki prihaja iz Finske, je veliko trdnejši pri ovrženju ene izmed domnev. In sicer, da črka J v oddaji Resnica o Patrii ne ponazarja Janeza Janše, ker se nanaša na finsko željo podkupovati hrvaške javne uslužbence. Gre za izjemno pozitivno odkritje za Janeza Janšo, nekdanjega premierja, ki se mu obeta novo mandatarstvo v Republiki Sloveniji. Očitno je za Janšo posijalo sonce. Vsaj zaenkrat.

    RTV Slovenija: Berglund se je motil. Objavljamo dokument: J ni Janša, ampak Jerković

Odgovorite