nedelja, 4.september.2011 - 08:24

Wikileaks in Afera Patria: Nekdanji ameriški veleposlanik Thomas Robertson: “Posel z oklepniki smrdi že od samega začetka!”

Nekdanji veleposlanik ZDA v Sloveniji se je čudil nad ignorantskim odnosom Janeza Janše do nakupa vojaških oklepnikov.

Vir: Wikipedia

Na začetku bomo zelo pikri. Povprečen volivec stranke SDS je po našem prepričanju kakšen zelo primitiven kmečki ljubitelj alkohola (da ne rečemo kmečki pijanček), ki ne premore kakšnega pretiranega intelektualnega naboja in pa njemu podobni osebki slovenske populacije, po drugi strani pa tudi ljudje, ki delujejo na robu zakona. Takšna volilna baza je dojemljiva za to, da opraviči slaba dejanja svojih političnih idolov tudi s čisto za lase privlečenimi argumenti.

SDS je znana po tem, da govori neumnosti, ki jih pa svojemu precej podpovprečnemu volilnemu telesu zelo uspešno prodaja.

Razkritje Wikileaksa glede afere Patria so na SDS-u v popolnosti napačno interpretirali. In sicer besede Thomasa Robertsona, nekdanjega ameriškega veleposlanika v Sloveniji, katerega besede so se pojavile v s strani Wikileaksa razkritih depešah.

Nekdanji ameriški veleposlanik je rekel, da je Janševa vloga pri nakupu vojaških oklepnikov ignorantska, v smislu, da je Janša čisto neveden glede primera.

V SDS-u so to označili kot dokaz, da Janez Janša ni imel nič opraviti s primerom Patria. Seveda je takšno interpretiranje na ravni nekega intelektualno podpovprečnega osebka. Skratka. V SDS-u so se naredili malo neumne.

Dejstvo je, da je Robertson povedal še to, da je takšen odnos Janše nepristen, saj je Janša nekdanji obrambni minister, ki bi sledil takšnim zadevam.

Robertson je hotel povedati, da se mu zdi čudno, da je Janša tako ignorantski do samega primera nakupa oklepnikov, dasiravno je nekdanji obrambni minister, ki bi ga takšne stvari zelo zanimale. V tistem času je bil seveda premier, torej nadrejeni tedanjemu obrambnemu ministru Karlu Erjavcu.

Robertson je dodal, da posel nakupa oklepnikov smrdi že od samega začetka.

Robertson je še povedal, da je Jože Žunkovič, nekdanji brigadir slovenske vojske povedal, da je posel političen in da vojska ni dobila tega, kar je želela.

V SDS-u so Žunkoviča napadli, češ da blati slovensko državo s tem, ko ameriški diplomaciji govori, da je šlo pri poslu za korupcijo.

Depeši nista noben dokaz (kot tudi policijski uradni zaznamek ne), da je bil posel transparenten in čist.

Robertson je ravno posumil v dogajanje glede nakupa oklepnikov, ker se mu je zdelo nenavadno, da nekdo, ki je bil obrambni minister, bojda ne ve nič o tako pomembnem poslu.

Tu ne gre zgolj za vojaški posel, gre tudi za posel, ki je za državo velikosti Slovenije, torej zelo majhno državo, denarno obsežen (gre za velike vsote denarja z vidika (majhne) države Slovenije) in zato je težko verjeti, da premier o poslu ni vedel skoraj nič. Tu gre za neko čisto normalno logično razmišljanje nekdanjega veleposlanika ZDA v Sloveniji, ki so ga v SDS-u priredili čisto po svoje, za svoje potrebe, za potrebe svojega volilnega telesa, ki je pač takšno, kot je. Med drugim tudi zelo lojalno in sposobno sprejeti tudi neverodostojne argumente, če so ti v prid stranki, katero podpirajo, torej v prid stranki SDS.

Dnevnik: Wikileaks: Jankovića dobro imeti na očeh, Janšev odnos do posla s Patriami ignorantski



Značke prispevka: , ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Dokazni dokument, ki prihaja iz Finske, je veliko trdnejši pri ovrženju ene izmed domnev. In sicer, da črka J v oddaji Resnica o Patrii ne ponazarja Janeza Janše, ker se nanaša na finsko željo podkupovati hrvaške javne uslužbence. Gre za izjemno pozitivno odkritje za Janeza Janšo, nekdanjega premierja, ki se mu obeta novo mandatarstvo v Republiki Sloveniji. Očitno je za Janšo posijalo sonce. Vsaj zaenkrat.

    RTV Slovenija: Berglund se je motil. Objavljamo dokument: J ni Janša, ampak Jerković

Odgovorite