sobota, 10.september.2011 - 19:34

Stiska mladih v Republiki Sloveniji. Oglejte si dve oddaji na RTV Slovenija.

Mnogi mladi bi radi delali, pa nimajo te možnosti. Negotovo stanje, ki trenutno vlada v Sloveniji in svetu, lahko nekatere mlade pahne tudi na rob preživetja in/ali v samomor.

Sarah Mclachlan – Gloomy Sunday (priredba samomorilske pesmi)

 

Sicer smo na temo problematike mladih v preteklosti napisali več člankov, ki so tematsko različno obarvani. Bralci lahko prebrskajo naše predvsem starejše članke v starejših in arhivskih delih spletnega mesta Dossier korupcija.

Tokrat pa opozarjamo na dve zanimivi oddaji na RTV Slovenija, ki govorita o mladih, njihovi perspektivi ali pa brezperspektivnosti. Oddaji močno priporočamo. Obe sta zelo dobri.

Oglejte si obe oddaji.

RTV Slovenija: Pogledi Slovenije: Ideja je, želja po delu tudi, a ustavi se pri denarju
RTV Slovenija: Videoposnetek oddaje Pogledi Slovenije z dne 8.9.2011 in naslovom Nevidna generacija
RTV Slovenija: Sveto in svet: Mladi živijo ponoči? – Ogled oddaje močno priporočamo. Je precej ganljiva.

Gre za oddaji, ki se ukvarjata (tudi) s problematiko mladih, sploh generacijo od 24-35 leta, ki je pogostokrat imenovana izgubljena generacija, saj prepogosto ostane potisnjena na rob družbe in aktivnega življenja.

Oglejte si oddaji.



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Zgoraj je priredba samomorilske pesmi, ki jo je v prvotni obliki napisal madžarski skladatelj Rezso Seress. Več o samomorilski pesmi si preberite na spodnji povezavi.

    Forum Dossier korupcija: Obstaja pesem, po poslušanju katere storite samomor

  2. admin pravi:

    Opomba. Videoposnetek pesmi Gloomy Sunday, ki je bil v članku, več ni bil na voljo na YouTube-u, zato smo ga nadomestili z drugim posnetkom iste pesmi, ki pa je na voljo.

Odgovorite