nedelja, 11.september.2011 - 09:40

Od tretje razvojne osi bo lahko imel koristi tudi belokranjski tajkun Dari Južna s prodajo zemljišč, ki jih bo os (cesta) prečkala

Bo tretja razvojna os nekaterim posameznikom prinesla denarne zaslužke?

Kdo bo v prihodnje od državnih uslužbencev imel največji vpliv na umeščanje tretje razvojne osi, Rajko Siročič, Mateja Duhovnik, Patrick Vlačič ali morda tudi nekdanji minister za Pomurje in sedanji “minister za Belo krajino” Andrej Horvat?

Dari Južna je človek, ki zelo dobro zna privabiti denar v svojo denarnico. To je dokazal že velikokrat. Južni pa se v prihodnjih letih obeta še en priliv denarja. Od tretje razvojne osi.

Dari Južna je doma iz Dragomlje vasi v Beli krajini. Gre za kraj pri Metliki.

Dragomlja vas

Dari Južna naj bi imel v Dragomlji vasi tudi gozdna zemljišča (10 parcel). 3. razvojna os je os, ki bi povezovala Belo krajino s Koroško.

Oglejte si traso tretje razvojne osi na naslednji sliki.

Razvojne osi v Republiki Sloveniji

Pri razvojnih oseh gre za neko nadgradnjo avtocestnega križa. Ko je Slovenija končevala projekt izgradnje avtocestnega križa, je začela razmišljati o novih investicijskih projektih v infrastrukturo, s katerimi bi denarno napajala gradbena podjetja (katerih lobiji so močno vplivali na slovensko politiko). Tako je nastala ideja o razvojnih oseh, ki bi jo lahko poimenovali kar druga faza gradnje slovenskih avtocest.

No. Tretja razvojna os ima začrtano neko splošno pot, kjer bi potekala, a na posameznih odsekih so seveda možne različne variante. V Beli krajini je bilo takšnih različic 6. Od tega sta v ožji izbor prišli dve trasi. Najprimernejša trasa naj ne bi šla skozi zemljišča Darija Južne in od nje Južna torej ne bi imel koristi (od državnega nakupa zemljišč za avtocesto), medtem ko pa bi druga najprimernejša trasa tretje razvojne osi potekala skozi del, kjer se nahajajo parcele Darija Južne, kar bi seveda pomenilo, da bi država od njega odkupila ta zemljišča.

Dejstvo je, da je Dari Južna zelo vpliven človek, ki ima vpliv na najvišje politične inštance v Sloveniji.

V konkretnem poslu bi si ob sedanjih mandatih (sedaj je vprašanje, ali bodo v prihodnosti predčasne volitve, ki bi močno premešale karte in tudi figure v posameznih državnih inštitucijah) Dari Južna lahko obetal podporo pri naslednjih javnih uslužbencih.

Mateja Duhovnik, predsednica uprave DARS-a
Rajko Siročič, predsednik uprave DRI (DRI bo v prihodnosti prevzel precej poslov od Dars-a)
Andrej Horvat, državni sekretar v Pahorjevem kabinetu, zadolžen za razvojno pomoč Beli krajini
Patrick Vlačič, minister za promet in zveze

Vsi omenjeni ljudje so znani po “čudnem delovanju”.

Mateja Duhovnik je znana, da je kot odškodnino nekemu dolenjskemu obrtniku (Mirku Kovačiču) dala milijonske vsote denarja iz blagajne DARS-a, kar je kritiziralo tudi Računsko sodišče Republike Slovenije, Rajko Siročič je nekdanji predsednik uprave DARS-a, ki so mu očitali, da so bili stroški DARS-a v njegovem času previsoki, ko je bil član uprave CGP-ja, je bil eno izmed imen v aferi CGP, v kateri glavno vlogo igra Dari Južna, Rajko Siročič je tudi Belokranjec, ki stanuje blizu Darija Južne, vsekakor človek, ki je z Južno močno povezan, čeprav to zanika, Andrej Horvat je znan po tem, da je zelo neposredno vplival na župana Antona Štihca, ko je bil še “minister” za Pomurje, sam pa je bil pod vplivom Zmaga Jelinčiča, njegova poslovna praksa je torej zelo problematična, Patrick Vlačič pa je človek, ki je znan po tem, da ima zveze z vplivnimi ozadji in lobisti, dodatno naj bi ravno on forsiral imenovanje Rajka Siročiča za predsednika uprave DRI.

Skratka. Dari Južna ima na razpolago osebe, na katere bi lahko vplival, da bi se na koncu izbrala trasa, ki je zanj finančno ugodna, če pa to ne, pa vsaj, da je eden od izvajalcev gradnje tretje razvojne osi njegovo podjetje CGP.

Dari Južna je vpliven tudi na desnem političnem polu. Tam so na njegovi strani recimo Albert Pavlič, Andrej Vizjak, iz zgodbe o Skladu NEK se pojavlja tudi ime Romane Jordan Cizelj in ostalih SDS-ovcev, povezanih s tem skladom.

Dari Južna ima torej razvejano vejo znancev v Sloveniji, ki je zelo majhna (država). Od tega si lahko obeta konkretne finančne koristi.

Ali bo lahko vplival na zgoraj omenjene ljudi, ali morda na koga drugega, seveda ni mogoče zagotovo napovedati. A znano je nekaj. “Koga” ima on (in njegovi) “na nišanu”, vsak “padne”.

Dolenjski list: Južna bi lahko na račun tretje razvojne osi dobro zaslužil

Dnevnik: Dariju Južni “zamrznili” tudi zemljišča na eni od tras tretje razvojne osi



Značke prispevka: ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Tretja razvojna os bo prinesla denar tudi vplivnežem in bogatinom, ki sodijo v takoimenovani šaleški lobi (v katerem imata največ vpliva stranki SD in SDS).

    Ker imajo nekateri insajderske informacije o načtih Vlade Republike Slovenije oziroma njenih ministrstev, dobijo poslovne priložnosti. Konkretna poslovna priložnost je nakup zemljišč, ki bodo prečkala traso cest (odsekov) na tretji razvojni osi. Kupijo zemljišča in počakajo par let, da država odkupi ta zemljišča od njih. Projekti namreč trajajo več let.

    Ravno vplivneži, kot je recimo Dari Južna, ali pa s politiko povezani vplivneži šaleškega lobija pa še kdo, imajo možnost pridobitve tovrstnih insajderskih informacij in celo možnost neposrednega vplivanja na odločitve državnih inštitucij s ciljem priliva denarja v lastne zasebne žepe ali na račune svojih podjetij, kar je pa, roko na srce, isto.

    V tej državi obstajajo kaste ljudi. Določeni ljudje so popolnoma, verjetno tudi načrtno marginalizirani in ovirani pri razvoju, tudi s strani skorumpiranih elit znotraj in izven državnega sistema, medtem ko so določeni ljudje v najvišjih kastah te socialno močno razslojene države (Slovenija se je od osamosvojitve dalje, sploh pa od vstopa v EU, izjemno močno razslojila) deležni notranjih informacij, vpliva in drugih beneficij, ki jim omogočajo močan priliv denarja in enormno bogatenje s precej malo truda. Slovenija je že v preteklosti ravno na ta način dobila bogataše čez noč. Zelo pomenljivo je recimo delovanje Sklada kmetijskih zemljišč. Takšno početje oziroma dogajanje je bilo v Sloveniji možno zaradi h korupciji izrazito nagnjene slovenske politike, slabega in pogosto skorumpiranega slovenskega pravosodja in pa pohlepa posameznikov, ki sodijo v slovensko elito.

    Preberite si (današnji) članek časopisa Dnevnik z dne 23.9.2011.

    Dnevnik: Zemljišča na tretji razvojni osi sta kupovala Tomaž Ročnik in premogovnikov dobavitelj

  2. admin pravi:

    Projekt tretje razvojne osi se s strani politikov seveda predstavlja kot izrazito pozitiven in razvojen projekt. Obenem se pa zamolči, da bo projekt tudi izdatno napolnil denarnice izbrancev v skorumpirani državi Sloveniji.

    No, veliko ljudi se je v Sloveniji obogatilo skozi sklicevanje na nacionalni interes. Ta slovenski nacionalni interes je v veliki meri zadovoljil tudi parcialne interese posameznikov pri koritu.

    Dokumentacijo o tretji razvojni osi in kakšen je splošen potek trase na tretji razvojni osi preberite na strani Ministrstva za okolje in prostor Republike Slovenije.

    Ministrstvo za okolje: Tretja razvojna os

  3. admin pravi:

    Pri vsem skupaj ne gre zanemariti dejstva, da država, natančneje Agencije za upravljanje kapitalskih naložb, namerava vso investicijsko dejavnost skoncentrirati na enem samem mestu, to je v Družbi za razvoj infrastrukture, katero vodi nekdanji oproda Darija Južne, Rajko Siročič, katerega je po določenih informacijah na položaj pomagal nastaviti lobistični minister Patrick Vlačič.

    Pogoji za priliv državnega denarja v zasebne žepe so torej izvrstni. Od slovenskega nacionalnega interesa bo spet zgolj peščica imela neposredne koristi.

    Naj ponovno opozorimo na dejstvo, da v tej nepošteni državi, medtem ko eni plavajo v denarju, ki jim ga daje sama država, drugi brezperspektivno životarijo na robu preživetja. Nekateri celo zaradi načrtnega oviranja. Je to pošteno? Ne, ni pošteno. To je sramotno.

    Finance: AUKN želi, da DRI postane glavni inženir v javnem sektorju

Odgovorite