ponedeljek, 19.september.2011 - 19:43

Napadalec iz Nove Gorice je napadal zaradi izgube dveh prijateljev. Ujeli so ga tudi s pomočjo fotorobota.

Policisti so storilca našli na podlagi izdelanega fotorobota.


Novo Gorico so avgusta pretresali napadi na brezdomce, ki jih je neznani moški porezal z nožem. Porezal je 29-letno žensko, 25-letnega moškega in dva brata, stara 34 in 38 let. To je storil v treh ločenih napadih. Žensko je porezal po roki in vratu. Moškega je porezal po vratu. Bratoma je prizadejal hude poškodbe na vratu. Enemu je poškodoval glasilke.

Dolgo časa se ni vedelo, kdo je storilec, zato je policija izdelala fotorobot. Na podlagi izdelanega fotorobota in opisa storilca (bil je suh, visok okoli 170 cm, v roki je imel nož, črne lase je imel počesane nazaj) je policija prišla na sled napadalcu.

Na podlagi fotorobota so aretirali 27-letnega Italijana iz Gorice (Novi Gorici sosednjega mesta).

Italijan naj bi po ugotovitvah policije po smrti dveh prijateljev, ki sta umrla zaradi prevelikega odmerka droge, doživel živčni zlom. Zaradi živčnega zloma je iz maščevanja začel napadati brezdomce iz Nove Gorice. Razlog je bil v tem, da sta njegova prijatelja kupila drogo od uličnih preprodajalcev v Novi Gorici, ki so bili tudi sami narkomani. Zato je odšel na mesto, kjer se zbirajo, in napadel. Zanimivo je dejstvo, da je zaradi duševne stiske začel kazati znake, značilne za serijske morilce. Začel je obiskovati grob mrtvih prijateljev in kovati načrte za maščevanje dilerjem droge. Po napadih je dobil občutek, da mu je policija na sledi, zato je zbežal v Italijo. Ko se je medijski pomp glede zgodbe polegel, je prispel ponovno v Novo Gorico in spet želel napasti, a so ga policisti prijeli.

Policija je storilca prijela, ko se je odpravljal na še en morilski pohod v Novo Gorico.

Morilcu je ime Alex Russo. Obtožen je treh poskusov umora in enega poskusa uboja.

Delo: Fotorobot pomagal identificirati napadalca v parku

24ur.com: Napadalec z nožem, s črnimi nazaj počesanimi lasmi?

24ur.com: Napadalec z nožem maščeval prijatelja?

Primorski.it: Pred aretacijo se je odpravljal na nov maščevalni pohod



Značke prispevka:

Odgovorite