torek, 4.oktober.2011 - 08:38

Slovenska politična desnica kritizira policijo, ker je preiskovala nekatere slovenske politike. Je celjski župan Bojan Šrot obiskoval prostitutke?

Bojana Šrota so pred časom slovenski policisti obravnavali zaradi prostitucije. Glede na informacije v policijskem uradnem zaznamku naj bi bil stalna stranka enega izmed nočnih barov na področju Celja, kjer so bile uradno barske plesalke tudi prostitutke. V policijskem uradnem zaznamku se omenja ime prostitutke Lisička, s katero naj bi se srečeval Bojan Šrot.  

V Sloveniji se je zgodilo kar nekaj preiskav zoper slovenske politike zaradi sumov storitve kaznivih dejanj. Nekako najbolj odmeven je primer poslanca Srečka Prijatelja, ki je bil tudi pravnomočno obsojen in sedaj služi kazen v zaporih na Dobu.

Desnica sicer ni izpostavila primera tega politika, ko je govorila o tem, da nekatere politike policija obravnava zato, da bi jih diskreditirala.

Omenjeni so bili naslednji politiki:

– Zmago Jelinčič, poslanec (povezano z afero Prijatelj)

– Anton Štihec , župan občine Murska Sobota (povezano z afero Prijatelj)

– Franc Kangler, (župan občine Maribor (očitki glede delovanja občine)

– Andrej Magajna, poslanec (obtožen suma posedovanja otroške pornografije)

Franca Kanglerja so očitki policije zelo prizadeli. Svoje nezadovoljstvo je izrazil na tiskovni konferenci.

Franc Kangler o preiskavi policije na tiskovni konferenci (Video.Dnevnik.si)

No. V Sloveniji je še nekaj politikov, ki so bili deležni policijskih preiskav. Zelo pogosto sta to bila Pavel Rupar, nekdanji poslanec SDS-a in nekdanji župan občine Tržič, ter Boris Popovič, aktualni župan občine Koper.

Poslanci so omenjali tudi uradne zaznamke, ki da jih policisti pišejo na podlagi govoric in anonimk.

Ker so že omenili uradne zaznamke, je nekako najbolj znan uradni zaznamek policije, ki očita Bojanu Šrotu, da je bil pred leti stalni obiskovalec slovenskih bordelov, kjer je seksal s prostitutkami, ki so uradno opravljale delo barskih plesalk. Policijski uradni zaznamek si lahko preberete tukaj. Avtorja uradnega zaznamka sta Daniel Gorišek in Stanislav Brglez.

Zanimivo je, da so novico o Šrotovih zahajanjih k prostitutkam objavili desničarski mediji, čeprav je Bojan Šrot član stranke SLS. To gre razumeti skozi dejstvo, da je Bojan Šrot brat Boška Šrota, nekdanjega direktorja Pivovarne Laško, ki se je svoj čas skregal z Janezom Janšo in je bil svoj čas član stranke SD. Ko je Janez Janša izpostavil v medijih, da je Boško Šrot član socialnih demokratov in zato politično pristranski, se je iz stranke izpisal. Lahko da so se v SDS-u na ta način želeli maščevati Bošku Šrotu zaradi spora z njimi – prek njegovega brata.

Demokracija: Bojan Šrot naj bi imel opravka s prostitutkami

Politikis: Bojan Šrot in prostitutka Lisička: predvolilni fejk ali nekdanje nezakonske radosti?

Reporter: Bojana Šrota so vendarle ujeli na prostitutki

Pozareport: Bojan Šrot: Ruske prostitutke, seks in zapisnik so si izmislili policisti

No. V stranki LDS pa so se postavili na stran policije, kjer so rekli, da nekateri politiki želijo diskreditirati delo policije, ker si je drznila obravnavati nepravilnosti, ki so jih zagrešili sami ali njihovi politični kolegi.

RTV Slovenija: Je policija s preiskavo nekaterih politikov zlorabila svoje pristojnosti?



Značke prispevka: ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    V zgornjem članku smo podali nekaj člankov o primeru zahajanja Bojana Šrota k prostitutkam in omenili članek revije Reporter na to temo. Naj povemo, da v zvezi s tem obstaja še en, predhodni članek te revije.

    Revija Reporter: Bojana Šrota naj bi najbolje obdelala prostitutka Lisička

Odgovorite