sreda, 12.oktober.2011 - 15:44

AVTONOMNA POKRAJINA ŠTAJERSKA: Vzhodna Slovenija se želi odcepiti od Republike Slovenije – ne dobesedno, ampak upravno

Se bo Republika Slovenija v prihodnje razcepila na več upravnih področij. Bomo dobili avtonomno pokrajino Štajersko? To željo so izrazili župani vzhodne Slovenije. Nosilec ideje pa je uspešni in priljubljeni celjski župan Bojan Šrot.

Bojan Šrot je v svojem Celju zelo priljubljen župan, saj vedno doseže skoraj plebiscitarno podporo občanov. Razlog je v tem, da pri svojem županovanju vedno pokaže konkretne rezultate, zato mu nič ne morejo niti afere in polena, katera mu pod noge mečejo zavistni nasprotniki.

Politiki iz vzhodne Slovenije, predvsem župani, so nezadovoljni s popolno centraliziranostjo države in vezanostjo na Ljubljano. Ne strinjajo se namreč, da bi zgolj v Ljubljani odločali, kako bodo živeli na vzhodu države.

Šrot je povedal, da ne želijo radikalne cepitve države. Ne zavzemajo se torej za konfederacijo, po kateri bi bila cepitev skoraj popolna, ampak za neko vrsto deželne vlade, torej za ureditev, ki je prisotna v Nemčiji ali Avstriji.

Dovolj jim je tega, da Ljubljana vrši teror nad njihovim življenjem in jim ne dopušča, da o čem odločajo tudi sami.

Bojan Šrot je povedal, da akcija nima nobene povezave s kandidaturo sedanjega ljubljanskega župana Zorana Jankovića za premierja, ampak je njihov namen usmerjen proti dosedanji centralizirani ureditvi Republike Slovenije.

Šrot je še dodal, da Ljubljančani stanejo vzhodne Slovence več kot pa pustijo denarja kot turisti, ko pridejo na izlet na Štajersko. 

Dnevnik: Za avtonomno Štajersko: Bojan Šrot ne želi, da bi v Ljubljani odločali, kje bo stal kakšen most

Finance: Štajerski župani za avtonomijo vzhodne Slovenije



Značke prispevka: , ,

Komentarji

 

Odgovorite