četrtek, 13.oktober.2011 - 12:54

Samomor v generalštabu Slovenske vojske. Pripadnik generalštaba se je v pisarni smrtno poškodoval s svojo osebno pištolo.

Še en samomor v slovenski vojski. Tokrat v generalštabu.

Slovenska vojska, tako kot vojske v drugih državah, ni imuna na najbolj tragične dogodke, ki se lahko pripetijo v vojski. V slovenski vojski je že prihajalo do samomorov. Tokrat pa je do samomora prišlo v samem vrhu tega obrambnega telesa slovenske države.

Samomor je storil pripadnik generalštaba v slovenski vojski. Samomor je storil v pisarni. Ustrelil se je s svojo osebno pištolo. Kaj je botrovalo samomoru, ni znano. Bi pa bilo dobro, da obrambna ministrica Ljubica Jelušič in načelnik generalštaba Alojz Šteiner povesta več o primeru.

Ljubica Jelušič naj javnost obvesti o motivu samomora pripadnika generalštaba slovenske vojske.

Več o generalnem štabu si preberite tukaj.

Novico o samomoru vojaka so sicer v javnost posredovali v Ministrstvu za obrambo. Samomor so označili kot izredni dogodek. 

MORS: Izredni dogodek v Generalštabu Slovenske vojske

V zvezi z “izrednim dogodkom” pa se je v javnosti oglasil tudi tiskovni predstavnik Generalštaba Slovenske vojske, Simon Korez.

Simon Korez o samomoru. Poslušajte njegovo izjavo.

Opomba: Kontrolniki za zvok so pod sliko. 

Spodaj si preberite še o preteklih (dveh) samomorih v Slovenski vojski: 

Forum Dossier korupcija: Zakaj natančno je umrla slovenska vojakinja?

Forum Dossier korupcija: Že drugi samomor v Slovenski vojski



Značke prispevka: ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Samomorilec naj bi imel težave v zasebnem življenju.

    Žurnal: Pripadnik SV v pisarni storil samomor
    Dnevnik: Samomor častnika v generalštabu SV
    Delo: Samomor stotnika v generalštabu SV

  2. admin pravi:

    Častnik slovenske vojske, ki je storil samomor, naj bi bil umirjen in zadržan človek. Bil je profesionalen pri svojem delu. Dodatno je bil tudi tih in o svojih težavah ni govoril z nikomer. Tudi samomor je storil odmaknjeno od drugih. Zjutraj je prišel v pisarno, kjer dela. Prišel je nekoliko prej kot ponavadi, v roke vzel svojo osebno pištolo in se ustrelil. Sodelavci so šokirani.

    Slovenske novice: Zjutraj prišel prej na delovno mesto in se ustrelil

  3. admin pravi:

    Stotnik v generalštabu Slovenske vojske je v službo prišel eno uro prej. Čeprav je bil tih, se je pred končanjem življenja razpisal. Napisal je 7 poslovilnih pisem (sami bi jih neizmerno radi prebrali) in se nato ustrelil. Razlogi za samomor naj bi bili zasebne narave. Zaradi zasebnih težav naj bi zabredel v visoke dolgove, zaradi česar je imel nato tudi težave na sodišču, kar je le povečevalo njegov stres.

    24ur.com: Prišel v službo in storil samomor

  4. admin pravi:

    Poslovilno pismo vojaškega častnika, ki je storil samomor, je romalo tudi v Državni zbor Republike Slovenije. Na zaprti seji parlamentarnega odbora za obrambo so se poslanci seznanili z vsebino poslovilnega pisma pokojnika – pismo so prebrali – in sprejeli sklep, da so bili rezultati za samomor osebne narave in niso bili povezani z razmerami na delovnem mestu. Sicer naj bi se seznanili le z delno vsebino poslovilnega pisma. Častnik naj bi pred samomorom po poročanjih napisal sedem poslovilnih pisem.

    Mnogi se sicer čudijo, zakaj je za storitev samomora častnik izbral ravno svoje delovno mesto v generalštabu Slovenske vojske. Sami špekuliramo, da morda tudi zato, da zagotovi, da bodo njegova poslovilna pisma prišla v vednost tistih, ki jih je želel seznaniti z razlogi za svoje dejanje (in se ne “izgubila”), v kolikor razlogi za samomor niso v ničemer povezani z njegovim delovnim mestom.

    24ur.com: ‘Razlogi za samomor so bili osebne narave’

Odgovorite