sobota, 15.oktober.2011 - 03:52

Ali je avtor “pisma”, ki ga obravnavajo pravne inštitucije doma in v tujini, mrtev, ali ne?

Nekateri do naših umaknjenih prispevkov o “pismu” želijo priti tudi prek sistema za anonimizacijo Tor, prvotno narejenega za potrebe ameriške vojske. Sami o “pismu” več nočemo pisati, želimo pa vedeti, ali je avtor “pisma” mrtev, ali je še živ.

 Vir:

Tor: Overwiev

Čeprav smo mislili prenehati s pisanjem o primeru “pisma”, pa se senca tega “pisma” kar vleče in vleče. Sami smo umaknili opozorilo o pismu z naše strani, prvenstveno zaradi napada na nas in zaradi političnega dogajanja v državi (volitve) in zato, ker so pismo začeli zlorabljati nekateri nestrpneži.

Kljub temu opažamo vztrajne poskuse dostopa do naših umaknjenih prispevkov (v katerih pa pisma nismo objavili necenzurirano niti v celoti). Te prispevke smo cenzurirali.

Eden zadnjih primerov dostopa do naših umaknjenih prispevkov je prek posebnega sistema za anonimno pregledovanje spleta.

Sistem se imenuje Tor. Prvotno je bil izdelan za potrebe ameriške vojske. Gre za poseben projekt anonimizacije uporabe spleta, tisti, ki nočejo biti zaznani na internetu, uporabijo ta sistem. Sistem Tor uporabljajo predvsem naslednje skupine uporabnikov:

– ameriška vojska
– kitajski disidenti, ki želijo obiti visok nivo cenzure v Ljudski Republiki Kitajski
– novinarji
– žrtve zlorabe
– tarče zasledovalcev
– tajne službe
– žvižgači, to je tisti, ki opozarjajo na nepravilnosti (predvsem na korupcijo)
– organi pregona
– in drugi.

Uporabljajo ga vsi, ki želijo prikriti identiteto, ki bi se prikazala v statistikah.

Sicer ga lahko uporabljajo tudi kriminalci za kazniva dejanja spletnega kriminala, a nivo zlorabe ni visok, saj resni kriminalci uporabljajo še močnejša orodja za anonimizacijo na internetu.

Več o sistemu Tor si preberite na naslednjih straneh.

This is a Tor Exit Router

Tor: Overview

Kot že rečeno. Gre za ameriško tehnologijo, prvotno izdelano za potrebe ameriške vojske. Nekdo je želel dostopati do naših prispevkov prek tega sistema, sistema Tor.

Ne počutimo se najbolj prijetno ob tem, ampak ok.

No, do prispevkov želijo priti tudi drugi. Na enem izmed mest smo opazili naslednji zapis, ki se nahaja v spremnem besedilu pisma, ki kroži po spletu, po spletni pošti. Zapis je podan tudi v objavi osebe, ki je podala povezavo na našo stran z zapisom:

dossierkorupcija.com

No pa se je našel junak, ki vse arhivira

Je to skovik SOVE??

Ista oseba je podala še naslednji zapis kot citat drugega uporabnika:

Ravno dobil na mail: Če boste to brali, pomeni, da sem že nekaj časa mrtev.
Objavil pisma ne bo verjetno nihče, saj ima mreža lovke povsod. V primeru, da se bo to zgodilo, bo sprožena močna akcija zanikanja, pri kateri ne bo razlike med desnimi in levimi časopisi. Mogoče pa bo le prebral kdo, ki bo povezal eno z drugim in tudi za nazaj razumel dogodke, ki doslej niso imeli razumne razlage.

Naj povemo, da smo v zvezi s tem že zasledili, da so nekateri problematizirali dejstvo, ali je avtor pisma dejansko mrtev, ali je še živ na podlagi tega zapisa. Kolikor je znano, “pismo” je podpisano z imenom in priimkom. Bojda gre za osebo, ki je šla ven iz omrežja.

Sami osebno ne problematiziramo tega omrežja, tudi če obstaja, zanima nas le, ali je avtor pisma živ ali mrtev. Dodatno pa nam ni všeč, da so zadeve tako zelo zavite v neko tenčico skrivnosti, kot je nenazadnje tudi preiskovanje naših prispevkov prek sistema Tor, kot da bi šlo za ne vemo kakšno šokantno stvar. Če se izrazimo s slengom, lahko rečemo “kr neki”. Je pa res, da smo po novem proti razkritju pisma, ampak zadeve so itak že zunaj, podane s strani nekaterih ljudi, ki pa žal “pismo” uporabljajo v slabe namene. To nas pa moti. Ta država je polna homofobije, nestrpna do amena, predvsem zaradi nekaterih primitivnih in sovražnih strank in slojev ljudstva, ki so sramota za demokracijo. Ti to “pismo” zlorabljajo v namene diskreditacije, kar je pa žalostno.

Za konec še enkrat. Želeli bi vedeti, ali je avtor “pisma” že pokojni ali ne.



Značke prispevka:

Odgovorite