sobota, 15.oktober.2011 - 13:09

Ljudmila Novak izgublja svoje politike. Po Andreju Bajuku je umrl še Jože Bernik.

Neizprosna nasprotnica Družinskega zakonika se sooča z izgubami človeških življenj v svoji stranki. Čeprav pogosto napada nič krive pripadnike močno deprivilegirane populacije v Republiki Sloveniji (istospolno usmerjeni), kar je krivično, pa je potrebno predsednici Nove Slovenije priznati, da se resnično trudi za svojo stranko. Žal ji kanibalska stranka SDS onemogoča brezskrbnost na volitvah. Zaradi SDS-a je NSI izgubila volitve leta 2008. Tudi letos bo imela težave pri doseganju zadostne podpore za vstop v parlament. Izguba vidnih članov njene stranke ji pri tem ne koristi. 

Vir: NSI

Nedolgo tega je zaradi posledic srčne kapi umrl politik Andrej Bajuk (ki je kot izseljenski povratnik prišel iz Argentine), bolj znan kot šestmesečni premier slovenske vlade v letu 2000 in pa finančni minister v Janševi vladi, takrat je bil tudi predsednik Nove Sovenije, po hudem porazu na državnih volitvah leta 2008 pa je podal odstopno izjavo z mesta predsednika stranke. Nadomestila ga je ultrakonservatvna in z verskim radikalizmom močno obremenjena Ljudmila Novak.

Več o smrti Andreja Bajuka, ki je bil pokopan z državniškimi častmi, si preberite spodaj.

Andrej Bajuk je bil pokopan z državniškimi častmi.  

 

24ur.com: FOTO: Nepričakovana smrt Andreja Bajuka

Slovenske novice: Sožalja strank, vpis v žalno knjigo v sredo

Finance: Andrej Bajuk bo pokopan z vojaškimi častmi

NSI: Umrl dr. Andrej Bajuk

NSI: Ljudmila Novak: Andrej Bajuk je imel Slovenijo nadvse rad

No. Včeraj zvečer pa je umrl še en član stranke Nova Slovenija, ki je bil nekdanji poslanec stranke in nekdanji kandidat za predsednika države Republike Slovenije. Umrl je Jože Bernik. 

Jože Bernik je najbolj znan po sporu z Zmagom Jelinčičem in revijo Mladina. Revija Mladina mu je očitala sodelovanje z nemškim gestapom, Jelinčič pa je rekel za njegove pristaše, da so golazen, ki bi jo morali partizani pobiti že takoj po koncu druge svetovne vojne. Mladina je po odločitvi sodišča razžalila Jožeta Bernika, nekateri tuji mediji so to novico sicer precej žaljivo pospremili s komentarjem, da je morala Mladina plačati odškodnino “nacistu” (aludiranje na njegovo sodelovanje z gestapom), v drugi svetovni vojni je sicer kot civilist delal v domobranskem centru, Zmago Jelinčič pa je bil oproščen. Bernik, ki je bil doktor prava, je po oprostilni sodbi za Zmaga Jelinčiča rekel, da je razočaran nad slovenskim pravom. Jožef Bernik je bil sicer vneti borec za to, da se poda poklon žrtvam revolucionarnega nasilja. Tako se je skupaj z desnim državnim vrhom (Barbara Brezigar, Janez Janša, Andrej Bajuk in drugi) v organizaciji slovenske rimsko-katoliške cerkve poklonil žrtvam, ki so pokopane v množičnem grobišču pod Krenom v Kočevskem rogu. Gre za pripadnike domobranskih enot, ki so se borili na strani nemških oboroženih sil proti jugoslovanskim enotam. Po drugi svetovni vojni so zbežali iz Slovenije (Jugoslavije), a so jim Nemci obrnili hrbet, vrnili so jih nazaj v Jugoslavijo, kjer so bili pobiti. Več si preberite tukaj.

RTV Slovenija: Umrl je Jože Bernik

NSI: Umrl ustanovni član NSi dr. Jože Bernik

Politik Jože (Jožef) Bernik je umrl v 87. letu starosti

 

 Vir: RKC

Za Ljudmilo Novak so torej očitno zelo težki dnevi, saj njeni vidni politiki pospešeno umirajo in to v času predvolilne kampanje za predčasne parlamentarne volitve, ki se bodo odvijale v Sloveniji na prvo nedeljo v decembru, to je 4.12.2011.

Na koncu tudi sami izrekamo sožalje svojcem pokojnih in Ljudmili Novak.



Značke prispevka: ,

Odgovorite