četrtek, 27.oktober.2011 - 16:43

Štajerski politik in policist Vlado Marinič storil samomor. Doma se je s pištolo ustrelil v glavo.

Štajerski politik, ki je storil samomor, je kot podpredsednik policijskega sindikata Slovenije svoj čas prišel tudi na piko mogočnega Janeza Janše.

 Vlado Marinič je bil svoj čas podpredsednik policijskega sindikata Slovenije 

Nedolgo po šokantnem samomoru Aleša Škofa, ki je bil desna roka mariborskega župana Franca Kanglerja, je samomor storil še en štajerski politik. Samomor je storil Vlado Marinič, nekdanji občinski svetnik občine Šentilj, ki je bil na preteklih parlamentarnih volitvah tudi kandidat za poslanca (enkrat na listi slovenske nacionalne stranke Zmaga Jelinčiča in enkrat na listi Slovenija je naša Borisa Popoviča). Vlado Marinič je bil tudi slovenski policist. Samomor je storil natančno 3 mesece po svojem rojstnem dnevu, 26.10.2011. Ubil naj bi se v trenerki policijskega sindikata. Ustrelil naj bi se s pištolo, za katero še ugotavljajo, ali je bila službena ali ne.

Na pigac.si so izdelali stran v spomin umrlemu štajerskemu politiku. Oglejte si jo na spodnji povezavi:

 Pigac.si: In memoriam Vlado Marinič

 O njem so se razpisali na forumu Vranjega vrha.

 Vranji vrh: Neodvisni svetnik Marinič

Smrt Vlada Mariniča je šokirala tudi prvaka stranke Stranka mladih Slovenije, s katerim je Marinič sodeloval leta 2007, ko je Darko Kranjc zbiral podpise za predsedniško kandidaturo.

Na spletnem portalu Pigac.si je podal komentar:

1. Darko Krajnc pravi:

26.10 2011 ob 23:59

Kaj??? Je to res? Nimam besed…
R.I.P. Vlado

Vlado Marinič je svoj čas prišel tudi na piko SDS-ovemu velikanu Janezu Janši. Janez Janša je namreč svoj čas Vlada Mariniča obtožil političnega delovanja, ko je policijski sindikati pripravil stavko v času Janševe oblasti.

Janez Janša je v času stavke policistov, ko je bil sam predsednik vlade,  med drugim govoril tudi o Vladu Mariniču. Očital mu je politično motivirano delovanje, kar je Vlada Mariniča zelo razburilo.    

Kaj je botrovalo samomoru štajerskega politika in policista, bo pokazal čas. Za sedaj pa lahko samo izrečemo sožalje svojcem tragično preminulega gospoda Mariniča.



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Omenjeni nekdanji politik in policist si je sodil s službeno pištolo slovenske policije. Delal je kot pomočnik komadirja obmejne policijske postaje Zavrč.

    Slovenske novice: Policist si je sodil s službeno pištolo

  2. admin pravi:

    Motiv za samomor nesrečnega Vlada Mariniča še ni znan.

    Je pa njegov samomor spomnil na še en samomor, ki se je zgodil pred dnevi in še vedno odmeva v Murski Soboti. In sicer na samomor pravosodnega policista (paznika v zaporu).

    Gre za samomor paznika v zaporih v Murski Soboti, ki je samomor storil bojda zaradi mobbinga, to je nasilja na delovnem mestu. Nadrejeni naj bi ga po določenih podatkih maltretiral. Paznik Darko Žunič je živel z materjo. Samomor je storil z obešenjem. Obesil se je s pasom kimona, ki je bil del njegove službene opreme.

    Slovenske novice: Pravosodnega policista uničil šef
    24ur.com: Sta bila kriva preobremenjenost in stres?

    To pa ni edina smrt paznika v zaporu. Pred časom je namreč svoje življenje konćal še en paznik v zaporu. Ta se je ustrelil s pištolo.

    Dossier korupcija: Samomor paznika v slovenskem zaporu

  3. admin pravi:

    Opomba: Sprva smo zapisali, da je bil Vlado Marinič kandidat za poslanca Državnega zbora Republike Slovenije na listi Slovenske nacionalne stranke Zmaga Jelinčiča, nato smo zapisali, da je bil kandidat za poslanca stranke Slovenija je naša.

    No. Oboje je prav, zato smo sedaj zapisali oba podatka v članek. Kot dokaz smo podali tudi povezavi do spletnih strani republiške volilne komisije, kjer je razvidno, da je Vlado Marinič kandidiral za poslanca na listi stranke SNS leta 2000 in na listi stranke SJN leta 2004.

Odgovorite