sreda, 9.november.2011 - 13:55

Stranka LDS na parlamentarnih volitvah stavi na ženske

V stranki LDS so nezadovoljni, ker ji mediji posvečajo premalo pozornosti

V stranki LDS so precej nejevoljni, ker ustvarjalci oddaje Pogledi Slovenije stranke LDS niso povabili v četrtkovo oddajo. V Pogledih Slovenije so povabili le stranke SDS, SD, Lista Virant, Pozitivna Slovenija, SLS in Desus na podlagi javnomnenjske ankete Episcentra, ki je le tem strankam napovedala vstop v parlament.

V LDS-u se verjetno kot tudi druge stranke zavedajo, da če te ni v medijih, potem te ni.

Stranka s pridom uporablja tudi internet. Tako so se odločili, da bodo prek interneta organizirali posebne spletne klepetalnice, s katerimi bodo prišli v stik s potencialnimi volivci.

Kako je uspela prva spletna klepetalnica sicer ni znano. Sicer je dejstvo, da imajo tradicionalni mediji še vedno primat pri promoviranju strank, od internetnih medijev pa zgolj spletne strani, v katerih so objavljeni konkretni članki, projekti tipa spletne klepetalnice pa imajo morda manjši domet.

Kakorkoli že. Stranka LDS je pač organizirala spletno klepetalnico. Prva tema je bila vloga žensk v družbi in politiki. Več o tem klepetu si preberite tukaj. Oglejte si pa še en videoposnetek, objavljen na spletni strani stranke LDS

Spletna klepetalnica – Ženske v politiki

 

 

No. Tematika je sicer legitimna, a morda malce suhoparna. Je pa odprla vprašanje vloge žensk v današnji družbi.

No. Na internetu je moč najti vsaj eno žensko, ki je svoje življenje podrobno predstavila slovenski javnosti. To je znana ambasadorka slovenske kulture La Toya Lopez. Spodaj predstavljamo dva intervjuja, ki kažeta življenjsko pot La Toye, ki je povedala, s čem vse se srečujejo ženske v svojem življenju, sploh atraktivne ženske. Čeprav ji mnogi mečejo polena pod noge in je ne jemljejo resno, pa je La Toya tudi sinonim pogumne ženske, ki se je uspešno izborila za svoje mesto na tem svetu, pri čemer je pa kljub poklicu, ki ga opravlja, ohranila svoje dostojanstvo. La Toya je popularna tudi med nekaterimi slovenskimi politiki. Lahko bi rekli, da gre za slovensko verzijo Madžarke Ilone Staler, ki je v Italiji uspela kot Cicciolina, ki je bila svoj čas tudi poslanka italijanskega parlamenta. La Toya (oziroma pisateljica Marjanca) je, mimogrede, napisala tudi svojo biografijo. Biografijo je napisala tudi zato, da ljudem predstavi tudi svojo plat zgodbe in se predstavi v drugi luči, ne pa da je predstavljena le v luči, ki jo predstavljajo mediji. Knjiga nosi naslov La Toya.

Simpatična La Toya je znana ambasadorka slovenske kulture.

La Toya o slovenski kulturi.

 

La Toya o svoji karieri – 1. del

La Toya o svoji karieri – 2. del

La Toya o svoji karieri – 3. del

La Toya o svoji karieri – 4. del

La Toya o svoji karieri – 5. del

La Toya o svojem življenju



Značke prispevka:

Odgovorite