petek, 23.april.2010 - 08:54

Ali je Zvonko Černač izdal državno skrivnost? Če je, bi ga bilo potrebno razrešiti.

Zvonko Černač naj bi izdal skrivno lokacijo nadzornega centra Nacionalnega preiskovalnega urada, zaradi česar mora urad zamenjati prostore nadzornega centra. Podatke je Černač dobil kot predsednik komisije za nadzor nad obveščevalnimi službami. S svojim obnašanjem je Zvonko Černač zbudil dvome v to, ali je sposoben za opravljanje nadzorstvenih funkcij v državnem zboru. Po izpadu v parlamentu je dokazal, da ni sposoben varovanja skrivnosti. Kot takšnega bi ga morali nemudoma odstraniti iz nadzorstvenih funkcij v parlamentu.

Med interpelacijo zoper ministrico Katarino Kresal se je zgodilo izrazito problematično dejanje poslanca SDS, Zvonka Černača, ki naj bi med svojim govorom izdal državno skrivnost.

Zvonko Černač naj bi izdal, kje se nahaja nadzorni center Nacionalnega preiskovalnega urada, kar je notranjo ministrico vidno razburilo.

Zaradi dejanja Zvonka Černača, ki ga je ta storil v slovenskem parlamentu z izdajo državne skrivnosti, bo moral Nacionalni preiskovalni urad zapustiti te prostore in poiskati nove skrivne prostore za nadzorni center.

Kar je še posebej zaskrbljujoče, je dejstvo, da je Zvonko Černač predsednik komisije za nadzor obveščevalnih služb in je podatke o tajni lokaciji pridobil zato, ker ima to funkcijo.

Lahko se torej vprašamo, ali SDS-ovi poslanci namerno izdajajo državne skrivnosti. Če je poslanec te stvari povedal v parlamentu, je vprašanje, ali ne izdaja državnih skrivnosti tudi izven slovenskega parlamenta. Gre za izjemno nevarno in protidržavno ravnanje nekega poslanca, ki bi v normalnih državah, kar Slovenija na žalost ni, zahtevalo razrešitev poslanca iz parlamenta zaradi storitve enega najhujših kaznivih dejanj zoper državo, vsekakor pa bi zahtevala takojšnjo odstranitev poslanca iz vseh nadzorstvenih funkcij v državnem zboru.

Če nekdo tako enostavno razkriva državne skrivnost, potem nima kaj iskati v nadzornih organih Državnega zbora.

Slovenska policija se je odločila, da bo preučila stvari in ustrezno ukrepala, vsekakor pa bo morala država sedaj iskati nove prostore za nadzorni center. To pa samo zato, ker ima SDS tako neodgovorne poslance. SDS je lahko resnično sram nad svojim obnašanjem.

Sicer je informacije o izdaji državne skrivnosti ministrici Kresalovi sporočila sama slovenska policija, ki je ministrico po izjavi poslanca SDS Zvonka Černača takoj obvestila, da je ta izdal državno skrivnost. Nato je povedala, da bodo zoper njega sproženi ukrepi. Ukrepala pa bo slovenska policija.

Pri Černaču je problem v dejstvu, da je on predsednik komisije za nadzor nad obveščevalnimi službami, zatorej je njegovo dejanje veliko hujše, ker je izdal zaupne podatke, ki bi jih kot član takšne komisije moral skrbno varovati. Gre za izjemno pokvarjen odnos do države. Celotna stranka SDS se vede tako neodgovorno. To ni težava samo enega poslanca te stranke, zato je stanje še toliko bolj zaskrbljujoče, ker gre za osnovno nespoštovanje pravne države, v tem primeru tudi za osnovno nespoštovanje slovenske policije. (Opomba: Tekst napisan ob 03:40)Značke prispevka: , , ,

Odgovorite