petek, 23.april.2010 - 21:55

Mediji razkrili podrobnosti iz pogodbe med Ram Investom in Hypo leasingom

Mediji so objavili podrobnosti o najemu prostorov za NPU na Dimičevi ulici

Vir: Spletna stran slovenske policije

Mediji so razkrili podrobnosti pogodbe z RAM Investom, tako pogodbe z notranjim ministrstvom, kot tudi pogodbe Ram Investa s podjetjem Hypo Leasing, ki zahtevajo popravke pri poročanju o najemu prostorov na Dimičevi za Nacionalni preiskovalni urad.

Sicer je že Borut Pahor pozval ministrstva in vladne službe, da ugotovijo, ali obstaja kakšna možnost, da država preneha sodelovati s podjetjem RAM Invest, katerega lastnik je Igor Pogačar.

Mediji so razkrili, da RAM Invest sodeluje tudi z drugimi ministrstvi pri najemu poslovnih prostorov. In sicer sodeluje še s pravosodnim ministrstvom in pa s kmetijskim ministrstvom ter ministrstvom za okolje in prostor.

Glede NPU pa je prišlo na videlo to, da plačuje MNZ 135.000 evrov najemnine vsak mesec, RAM Invest je prej moral banki odplačevati lizing v mesečnem znesku 83.000 evrov 20 let, kasneje je bila obveznost povečana na 125.000 evrov, a rok izplačila se je skrajšal iz dvajsetih na 10 let. Tako bi ob 20 letnem plačilu najemnine Ram Invest v 20-ih letih (če se upoštevajo vse najemnine poslovnih prostorov s strani države v lasti Igorja Pogačarja) zaslužil 10 mio evrov.

Sedaj so bolj razumljive besede Boruta Pahorja, ki je pozval organe vlade, da prenehajo sodelovati z Igorjem Pogačarjem.



Značke prispevka: ,

Odgovorite