petek, 30.april.2010 - 16:48

SDS-ovi pozivi k odstopu ministrice Katarine Kresal so čista hudobija

Sovražen odnos desnice do Katarine Kresal je presegel vse meje. Katarina Kresal se sooča z nestrpnostjo neverjetnih razsežnosti in degradacijo njene osebnosti in njenega dobrega imena. Še vedno pa niso sposobni javno povedati glavnih razlogov, zakaj so tako nestrpni do Katarine Kresal, ampak svoje razloge skrivajo za aferami.

 

Pri stranki SDS zaznavamo dvojno moralo in smo zelo zaskrbljeni, če bo kdaj prišla na oblast, saj so vzorci obnašanja te stranke izrazito pritlehni in zlobni, načini obnašanja pa primitivni.

Dejstvo je, da stranka SDS že nekaj časa vodi gonjo zoper Katarino Kresal in jo želi na vsak način spodnesti. Najprej so to želeli storiti z afero bulmastifi, še prej zaradi njenega reševanja primera izbrisanih, sedaj pa želijo to storiti skozi NPU.

Početje desnice, ne zgolj stranke SDS, ampak tudi njenega procerkvenega priveska, ki je to po našem mnenju še vedno, NSI, je sedaj enako. Katarino Kresal želijo z nenehnimi napadi pripraviti, da odstopi ali da se jo razreši.

Borut Pahor je zaradi stavbe NPU in dejstva, da Igor Pogačar ni razkril vseh informacij o pogodbi za najem stavbe NPU, že ukrepal in bo podjetje RAM Invest postavil oziroma skušal postaviti na črno listo podjetij, s katerimi država v prihodnje več ne bo sodelovala.

Vendar za SDS to ni dovolj. SDS želi onesposobiti in uničiti Katarino Kresal.

Na Dossier korupcija smo pred kratkim dobili naslednje sporočilo osebe, ki nas je nagovarjala, naj pišemo o Katarini Kresal, ki ga je napisal kot komentar na napačen prispevek. Komentar smo vseeno objavili in nanj odgovorili.

Vsebina komentarja:

pravda je napisal:

28.04.2010 ob 11:42  

g.admin

Na tem portalu rad prebiram vaše komentarje, ki so zelo zanimivo opisani, ki sem jih prebiral in lepo v barvah opisani, ki te kar pritegne za brati.
Zato vas naprošam, da nadaljujete z takimi pisanji, in to z svežimi, saj je zopet prišlo na dan zelo veliko novih dejstev, glede NPU in Pogačarjeve, ter Katarine Kresal v zvezi z poslovno stavbo, ki jo je policija vzela v najem.In ti na novo pridobljeni dokazi so zelo zanimivi za javnost, ki jih vi znate opisati, ki so zelo branjlive, ki jih rad prebiram.

LP

Naš odgovor:

28.04.2010 ob 23:12  

Gospod Strahan. Ne vemo, zakaj radi prebirate prispevke glede najema stavbe NPU. Sami to razumemo skozi dejstvo, da ste pristaš stranke NSI. Verjetno ste pa mislili na enega naših prispevkov, kjer smo omenili dejstvo, da se je lizing skrajšal na pol.

Sami o najemu stavbe NPU ne bomo več pisali, ker se tudi ta primer politizira, dodatno smo pa mnenja, da je Katarina Kresal preveč na udaru vseh, kar nam ni všeč, ker gre za eno najboljših ministric ne glede na vse.

Skrajen čas je, da začne NPU operativno delovati, ne pa da se ukvarja s samim seboj. Očitno je nekaterim v interesu, da čim bolj zakomplicirajo delo NPU, da ta sploh ne bi začel delovati, ker bi se ukvarjal sam s sabo, to pa ni dobro in niti pod razno ne odtehta domnevnih nepravilnosti pri najemu, zato sami nismo zagovorniki pisanja o NPU.

Smo pa podali nova dejstva, ker je bistvo naše strani resnica in nova dejstva so odstrnila del resnice. Če smo že prej pisali o najemu za določen čas 20 let, smo se čutili dolžne, da podamo nove informacije (o skrajšanju najema na 10 let) s ciljem popolne in točne informacije, nikakor pa ne s ciljem nekega načrtnega pisanja.

Ampak dejansko najem prostorov NPU ni tako pomembna tema, bolj pomembno za nas je, da NPU enkrat začne delovati. Sama zgodba nas pa sploh več ne zanima in po pravici povedano ne vpliva na naše mnenje o notranji ministrici. Gre namreč za neke odnose, ki so prisotni pri vseh najemih. Povsod bi se lahko našle podobne zgodbe, zato je neprimerno, da se sedaj problematizira stavba NPU, še posebej zato, ker je na odlični lokaciji. Skratka. NPU mora začeti delovati, ne pa se ukvarjati sam s seboj, zato sami o najemu stavbe ne mislimo več pisati.

Katarina Kresal je pa izredno dobra ministrica in škoda je, da ji zadnje tri mesece ne dajo, da se izkaže, ampak se mora ukvarjati z bedarijami, z aferami, ki so sicer zanimive, ampak niso pomembne.

Vsakdo ima sicer pravico do svojega mnenja, a zdi se nam neprimerno, da se želi ustvariti vzdušje, s katerim bi se Katarino Kresal politično izbrisalo. Vzdušje, kjer se želi uvesti vsesplošno kritiziranje te ministrice.

Vedeti je potrebno, da je stranka SDS kazala izjemno nestrpnost do Katarine Kresal že prej, že zaradi izbrisanih, potem zaradi podpore LDS-a novemu družinskemu zakoniku, afero bulmastifi so zlorabili za totalno očrnitev Katarine Kresal, njenega partnerja in stranke, katere predsednica je, sedaj pa je prišla še ta zgodba o NPU-ju (prehitro vožnjo bomo zanemarili). Več kot očitno je, da se ustvarja gonja zoper notranjo ministrico. In to ni dobro. Takšna gonja je sramotna.

Odstop Katarine Kresal ne bi prinesel čisto nič dobrega, ampak bi povzročil zgolj pretres v vladi in to hud pretres. To si očitno v SDS-u želijo.

Če so Katarino Kresal podprli že pri interpelaciji, bi jo morale koalicijske stranke podpreti tudi tukaj.

Tako pokvarjenega vedenja, kjer se želi vse pripraviti do tega, da pišejo negativno o Katarini Kresal, sami ne toleriramo.

Na levici bi se morali zavedati, da je SDS izrazito problematična stranka, tako kot vse stranke desnice v Sloveniji, katerih glavni imenovalec je med drugim naslonjenost na skrajno nazadnjaško katoliško cerkev v Sloveniji, ki ima negativen vpliv na slovensko družbo, in podpora skupinam v drugi svetovni vojni, ki v zgodovini veljajo kot skupine, ki so kolaborirale s fašizmom in nacizmom, to so domobranci in belogardisti. Ravno poslanec stranke SDS in njen podpredsednik je bral domobransko prisego v parlamentu, kjer so domobranci prisegli zvestobo Adolfu Hitlerju. Sicer se sami ne bi spustili v zgodovinsko analizo, saj nas osebno ne zanima, na kateri strani je bil kdo, nam to ni pomembno, pomembno je, da je človek dober, ampak tokrat smo pa se zato, ker se nam zdi sovražnost do Katarine Kresal že čisto nepojmljiva.

Takšna očitna želja uničiti politično kariero Katarine Kresal kaže na nek hud odpor do te osebe, ki nima zaledja v zadnjih aferah, ampak se te afere zlorabljajo, da bi se škodovalo osebi, do katere so nestrpni zaradi kakšnih drugih razlogov. Mogoče tudi zaradi njene odločnosti, morda tudi zaradi modernega življenjskega stila Katarine Kresal. Preprosto jo dojemajo kot nekaj, kar je potrebno zatreti. Gre za obnašanje, ki je čisti dokaz nestrpnosti do posamezne osebe.

Takšno obnašanje strank desnice čedalje bolj utrjuje našo podporo (v mislih) Katarini Kresal. Vprašanje pa je, če bo ona zmogla prenesti vse to. Stranke desnice namreč v tej državi delujejo izrazito neprimerno in če hočemo udbovsko (SDS je po našem mnenju stranka, ki ima zelo razvit obveščevalni sistem, ki ga zlorablja za prihod na oblast in za obračunavanje s političnimi ali nazorskimi nasprotniki) s primesmi propagande, temelječe na lažeh. Gre za izrazito pokvarjeno, če ne celo kriminalno obnašanje neke politične strukture v državi. Celo poslanec SDS-a, ki je predsednik komisije za nadzor nad obveščevalnimi službami je nonšalantno govoril v parlamentu pred vsemi stvari, ki se jih ne govori v parlamentu na javnih sejah in povzročil izdajo državne skrivnosti s takšnim svojim obnašanjem, ki pa verjetno ni osamljeno v stranki SDS in ta stranka informacije pridobiva na razne načine. Glede na strankino obsedenost z UDBO to ne preseneča.

To, kar se počne, je izrazita pokvarjenost in pritlehnost brez primere. Ravno zaradi desnih strank se v državi prebuja novodobni fašizem. To je grozljivo.

Katarino Kresal se želi na vsak način uničiti.

Vladna koalicija bo morala ignorirati tovrstne poskuse izbrisa neke osebe in se preusmeriti v vodenje države.

Takšna sovražnost do neke osebe, kot jo kaže SDS do Katarine Kresal, je tudi zelo simptomatična, gre za podobno, če ne še večjo sovražnost, kot je recimo prisotna v odnosu SDS-a do Draga Kosa, predsednika Komisije za preprečevanje korupcije Republike Slovenije, ki vleče svoje korenine še iz časov, ko je bil Drago Kos zaposlen na policiji.

Napada se osebo in se jo kriminalizira brez resnih razlogov. Želi se jo umazati z aferami. Gre za silno odvraten odnos neke primitivne politične strukture do neke konkretne osebe.

To je naravnost pošastno. V tej državi očitno nekateri nimajo svobode, ne glede na socialni status. To je izrazito žalostno.

Vladi smo že pred kar nekaj časa svetovali, naj začne misliti na delo in se ogradi od afer in aferaštva v tej državi. Naj ne dovoli, da jo afere ovirajo pri njenem delu. Torej. Afere naj razišče, ampak naj jih ne postavlja v ospredje. Zdraharstvo, ki ga uprizarja slovenska desnica pod vodstvom SDS, je potrebno spregledati in ga izolirati do meje, da ne vpliva na normalno delo. Recimo razkritje dosjeja v aferi bulmastifi, za katerega je odgovoren premier Pahor, je že dobra stvar. Torej razreševanje afer naj se dojema kot del širšega spektra aktivnosti vlade.

Tudi Katarina Kresal naj deluje enako.

Če končamo.

To, kar počne desnica (in pogostokrat tudi stranka SNS, katere nivo komunikacije je katastrofalen, ki tudi zna zelo omalovaževati ljudi) je hudobija, škodoželjnost in hudičevost.

Desnica naj enkrat pove prave razloge, zakaj so proti Katarini Kresal. Očitno ne premorejo niti toliko iskrenosti, da bi jasno povedali, zakaj so tako nestrpni do Katarine Kresal, ampak raje z drugimi stvarmi prikrivajo prave razloge. To je pa bedno obnašanje.

V primeru Katarine Kresal gre za dejstvo, da je nekdo nestrpen do nje in zato zlorablja afere in primere za njeno odstranitev. Gre za načrtno diskreditacijo neke osebe. Ni pa vzročnoposledična zveza v smeri, da je nekomu Katarina Kresal postala neljuba zaradi afer. Tega se je potrebno zavedati. Ravno zato smo sami na strani Katarine Kresal, ker je to, kar se počne z njo, bolno. Sami poznamo takšen način delovanja ljudi in iz teh drugih primerov vemo, da so ljudje, ki počnejo takšne vrste hudobije, navadni človeški izmečki, polni zlobe in nestrpnosti ter načrtne škodoželjnosti. To, kar se dogaja Katarini Kresal, nas zelo spominja na določene druge primere, ki so v bistvu čisto isti. Gre za nestrpnost do osebe, zaradi česar se tvorijo afere in razlogi, pogostokrat namišljeni ali lažnivi, zavoljo diskreditacije oseb. To je svinjarija. In ljudje, ki to počnejo, so za nas navadna golazen.

Tu ne gre za opravičevanje kakšnih poslov, ali afer, sploh ne, ampak potrebno je vedeti, da se pri Katarini Kresal iščejo razlogi za njeno odstranitev. Tu gre za neko očitno sovraštvo do osebnosti Katarine Kresal, ki počasi dobiva celo neko simbolno vrednost in ne zgolj realno.

Za razliko od drugih ministrov gre pri odnosu do Katarine Kresal za nestrpnost do neke osebe. To je pa nečloveško in hudobno. Primer Katarine Kresal je primer, ki kaže, koliko sovraštva premorejo nekateri ljudje do posameznikov, sovraštva, ki zelo spominja na čas cerkvene inkvizicije.

To dokazuje dejstvo, da se Katarino Kresal kljub uspeli interpelaciji še vedno želi odstraniti. Politično korektno bi bilo, da če nekdo prestane interpelacijo, da se to dejstvo upošteva in se osebi pusti, da mirno opravlja svoje delo, ne pa da se še vedno želi to osebo odstraniti ne glede na vse.



Značke prispevka: ,

Komentarji

 

  1. primorec pravi:

    malo so me zmotile pravdine slovnične napake. predvidevam, da je s štajerske, če ne s primorske.

    a ni bistveno.

    prvič sem na tej strani, mogoče se še kdaj vrnem.
    mogoče, ker mi grejo politične zadeve na bruhanje, a stran zgleda zanimiva.

    lepo se imejte!

Odgovorite