nedelja, 15.januar.2012 - 01:52

V katero smer se bo nagnila Slovenija, bo znano predvidoma konec januarja 2012

Spomnimo se, ko smo leta 2008 po zmagi leve koalicije in vzpostavitve leve vlade v eni izmed naših tem na forumu Dossier korupcija podali pesem super uspešne in talentirane lepotice, pevke Beyonce, ki je prepevala pesem Irreplaceable, To the left. Pesem smo povezali z dejstvom, da se je Slovenija nagnila na levo.

Prelepa Beyonce, ki je pred kratkim povila svojega prvega otroka, hčerkico, je pela pesem To the left.

Opomba: Beyonce smo stilsko predelali. Predelali smo predvsem njene oči, katerim smo dali prečudovito azurno barvo.

Beyonce – To the left

Pesem je imela močno simbolično vrednost, saj je simbolizirala spremembo politične miselnosti v Sloveniji.

Slovenija je še vedno precej nagnjena na levo, a zaradi krize in številnih prepirov na levici, je leva vlada razpadla in prišlo je do predčasnih volitev.

Volitve so prinesle presenečenje. Vsi so menili, da bo zmagal Janez Janša, a zmago je na koncu prevzel Zoran Janković. Na začetku je še kazalo, da bo vlada spet leva. Pesem lepe Beyonce je bila še popularna, a nato je Zoran Janković naredil nekaj nepremišljenih potez (predvsem je bilo nepremišljeno nasprotovanje Borutu Pahorju), ki je odvrnilo prej še dosti bolj verjetne koalicijske partnerje, predvsem Listo Virant, kar je povzročilo nezaupanje in nato odtegnitev podpore s strani liste Virant. To je rezultiralo s porazom v parlamentu v prvem krogu glasovanja o mandatarju.

Lista Virant se je spet naslonila na desno stran, na stranko SDS, po besedah nekaterih se je Gregor Virant vrnil nazaj v gnezdo, iz katerega je enkrat že poletel. S stranko SDS je namreč Gregor Virant tesno sodeloval že v letih 2004-2008.

Sedaj spet kaže, da bo Slovenija dobila desnico, če ne pride še do kakšnega presenečenja.

Glede na to, da so na slovenski desnici skoraj paranoično naperjeni proti komunizmu in glede na to, da obstajajo informacije, da naj bi se zahod vpletal v sestavljanje vladne koalicije, pa ne zgolj ZDA, kot se o tem na veliko govori zaradi besedne vojne med vrhom slovenske politike in ameriških veleposlanikom, ampak tudi Bruselj, ki mu Janez Janša kot preverjen politik, ki bo poslušen do Evropske ljudske stranke, zato bo ta lahko bolj nadzorovala slovensko državo, če jo vodi ravno on, bolj ustreza, bi lahko za nastop Janševe vlade podali neko drugo pesem. Go West od Pet Shop Boys-ov.

Pet Shop Boys – Go West

Če smo malo hudomušni, se lahko vprašamo, kdo bo zmagal v Sloveniji. Beyonce ali Pet shop Boys-i.

Zaenkrat bolj kaže Pet Shop Boysom. Zoran Janković je nekako že povedal, da bo očitno v opoziciji, kjer pa napoveduje konstruktivno držo. To nekateri pojmujejo kot da je že vrgel puško v koruzo, torej se je predal. Janezu Janši pa zaenkrat kar dobro kaže pri sestavljanju koalicije.

A do drugega kroga je še nekaj časa. Počakati bo potrebno do samega glasovanja.



Značke prispevka:

Odgovorite