sobota, 1.maj.2010 - 14:51

SMRT V BANČNEM SEKTORJU: 36-letnik ubil direktorja Abanke Aleša Žajdelo

 

Direktorja Abanke Vipa je ubil 36-letni voznik tovornjaka

 

 

RTV Slovenija poroča o smrti direktorja Abanke Aleša Žajdele, katerega je ubil 36-letnik. Aleš Žajdela se je pri Domžalah peljal s svojim kolesom, ko mu je naenkrat voznik tovornjaka zaprl pot in ga zbil. Poškodbe so bile tako hude, da je direktor Abanke umrl na kraju nesreče.

O prometni nesreči so mediji poročali že prej, a niso omenili, da gre za direktorja Abanke, zato je nesreča hitro šla v pozabo. Sedaj se je aktualizirala, ko je znano, da je umrli voznik kolesa direktor Abanke Vipa.

Žajdela je vozil kolo

Aleš Žajdela je položaj direktorja zasedel leta 2005. Žajdela naj bi bil zelo priljubljen med delavci. Na spletni strani Abanke so že izrekli sožalje svojemu direktorju, ki je umrl star 47 let.



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. tončka pravi:

    a je kolo last ABANKE?
    mislim ubil?? a ga je ustrelil?? ta je pa močna..

  2. admin pravi:

    Tončka. Ne smete pozabiti na razliko med ubojem in umorom. Ubiti ne pomeni umoriti. Kot je znano, je voznik tovornjaka pri zavijanju desno zaprl pot kolesarju, torej je krivda na strani voznika tovornjaka. Zato ni tako zelo napak, čeprav je pa resda močno, reči, da je voznik ubil človeka zaradi neprevidnosti. Seveda ga pa ni umoril.

    Kar zadeva kolo. Kolo ni bilo last Abanke, ampak to niti ni pomembno. Pomemben je direktor in ne kolo.

    Ima pa ta zgodba dejansko nek edukativen značaj, saj dokazuje, kako so kolesarji šibki udeleženci prometa. Sploh zadnja leta, ko se je promet tako povečal, je postalo kolesarjenje še posebej nevarno. Še posebej pa je nevarno zato, ker so slovenske ceste grajene precej nemarno, kar zadeva kolesarje oziroma kolesarske steze. Mogoče je Ljubljana kaj boljša, vsaj v centru drugod pa je stanje precej slabo.

Odgovorite