sreda, 18.januar.2012 - 07:55

Karl Erjavec od Janeza Janše zahteva ministrstvo za zunanje zadeve in ministrstvo za zdravje

Karl Erjavec želi po novem postati zunanji minister, kar bo močno onesrečilo nekdanjega dolgoletnega zunanjega ministra Dimitrija Rupel. Da Rupel ne bi bil preveč nesrečen, mu v SDS pripravljajo tolažilno nagrado. Imel bo možnost lastne izbire veleposlaništva, na katerega želi iti.

Že prej smo poročali, da je ena od možnosti, poleg mesta predsednika Državnega zbora Republike Slovenije, ki bi jo moral izpolniti Janez Janša, če bi želel podporo Desusa njegovemu mandatarstvu, mesto zunanjega ministra.

Rekli smo, da ima stranka Desus, ker je esencialna za sestavo desnosredinske vlade, izjemno pogajalsko moč, pri čemer lahko brez slabe vesti poda visoke zahteve glede Janševe koalicije, tudi mesto predsednika državnega zbora, katerega je Karlu Erjavcu Janša že ponujal (a je nato prišlo do tega, da si je Gregor Virant premislil, ko je sprva rekel, da je na tem mestu zgolj začasno. S tem je, tako kot je zadnje čase storil že pogosto, kar precej znižuje njegovo politično kredibilnost, prekršil svojo obljubo.

Karl Erjavec bo očitno prepustil mesto predsednika državnega zbora Gregorju Virantu (če si Virant spet ne premisli in prepusti to mesto komu tretjemu), a zahteva poleg že omenjenega položaja zunanjega ministra zanj tudi mesto ministra za zdravje za njegovega strankarskega kolego Tomaža Gantarja.

Tomaž Gantar je bil nekoč župan občine Piran. Da ga bolje spoznate in začutite, podajamo videoposnetek intervjuja z njim.

Tomaž Gantar – nekdanji župan občine Piran

Podajamo še en posnetek, v katerem Pavel Gantar opisuje napad nanj z malvazijo. Župana je napadel Gašpar Gašpar Mišič, sedaj poslanec Pozitivne Slovenije, ki je bolj znan po tem, da je nazadnje šel na “tortico” s poslancem Liste Gregorja Viranta Ivanom Vogrinom, kar nekateri smatrajo kot poskus Pozitivne Slovenije, da Listi Virant spelje poslanca, da bi dobila dovolj glasov na glasovanju za mandatarja.

Tomaž Gantar – napad z malvazijo

Tomaž Gantar je Gašparja Gašparja Mišiča obtožil, da ima veliko (preveč) zahtev do občine Piran.

No. V nekdanji Janševi vladi je bil minister za zdravje Andrej Bručan.

Za Dimitrija Rupla se ve, da bi zelo rad spet postal zunanji minister, saj je to delo opravljal zelo dolgo in ga veseli, zato bo zelo nesrečen, če ne bo izbran. Zato naj bi v SDS-u že pripravljali tolažilno funkcijo za nesrečnega Dimitrija, ki bi mu dali možnost, da izbere katerokoli veleposlaništvo, na katerega bi rad šel.

Za Andreja Bručana se ne ve, ali ima še vedno ministrske ambicije in ali bi ga zato neizbira za to te mesto zaradi Tomaža Gantarja močno prizadela.

Desus se očitno zaveda svoje moči in je podal kar močne kadrovske zahteve, pri tem pa je prepustil mesto predsednika državnega zbora Gregorju Virantu, do katerega bi sicer imel legitimno pravico zahtevati ga, saj mu ga je Janez Janša na samem začetku že ponujal. Obljuba pa dela dolg, razen v primeru kompenzacije.

Finance: Erjavčev račun Janši



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Opomba: Prvotno sliko, kjer smo karikaturno predelali Dimitrija Rupla, smo zamenjali z novo (bolj resno) sliko, ki se nam zdi za članek bolj primerna. Mislimo, da je tako boljše.

    Spodaj si lahko kot zanimivost ogledate prejšnjo sliko.

Odgovorite