sreda, 18.januar.2012 - 10:16

PREPRODAJA STEROIDOV: Poleg zakoncev Karner se omenja še družina Donko, ki naj bi bila tudi vpletena v preprodajo steroidov

  Afera Karner (afera steroidi) dobiva vse večje razsežnosti. V javnost naj bi prišlo ime še ene slovenske družine, živeče v Avstriji, ki naj bi se ukvarjala s preprodajo nedovoljenih steroidov.

Slovenske novice poročajo o vse večjih razsežnostih afere Karner, ki bi jo lahko poimenovali tudi afera steoridi.

Da spomnimo. Trgovina z nedovoljenimi steroidi je v svetu potekala že nekaj let, vsaj deset let. Steroidi so se prodajali prek spleta, izdelovali pa naj bi se v nekaterih azijskih državah. Denar se je pral v več državah, v Sloveniji predvsem prek gradbenega sektorja oziroma sektorja nepremičnin. Po novih informacijah se je oprani denar investiral tudi v hrvaški Istri in ne zgolj v Sloveniji. Znane so pa še druge nepremičninske in lastniške mahinacije.

Šlo je za precej organizirano združbo preprodajalcev nedovoljenih stereoidov, ki je očitno imeja svoje lovke tudi v Sloveniji. V Sloveniji se postavlja vprašanje, zakaj v Sloveniji pravna država ni reagirala v povezavi s to nedovoljeno trgovino. Postavljajo se celo vprašanja, ali je kdo namerno ščitil posameznike, vpletene v to trgovino.

Morda bi se morali slovenski organi pregona osredotočiti tudi na posamezne organizacije, ki na prvi pogled ne delujejo ilegalno in nezakonito, a so verjetno povezane s podzemljem.

Morda se je ravno zaradi zaščite organizirani kriminal v posameznih sferah tako razbohotil.

Morda je bilo v Sloveniji to nekaterim celo v interesu tudi zaradi tega, ker gre za precej velik denar, ki se je stekal v Slovenijo na ta način. Denarja se pa v vsesplošnem pohlepu, ki vlada v Republiki Sloveniji, nihče ne brani.

Vendar pohlep organizirano kriminalnih združb je bil očitno prevelik. Če že inštitucije nekaterih držav, tudi Republike Slovenije, niso želele videti nepravilnosti, so se te tako razbohotile, da so nanje postale pozorne Združene države Amerike. Ravno ZDA so sprožile akcijo, v kateri so nato sodelovali tudi avstrijski organi pregona, ki je pripeljala do tega šokantnega odkritja.

Zanimivo za Slovenijo je to, da so bili glavni v preprodaji nedovoljenih steroidov Slovenci. To je postalo znano, ko so Avstrijci aretirali zakonca Karner, Mihaela in Alenko Karner. Zaradi vpletenosti v njune posle je pred kratkim storil samomor zelo znan slovenski novinar, publicist (znan po tem, da je bil velik nasprotnik Milana Kučana) in politični komentator Danilo Slivnik. Sprva je Slivnik še želel oprati svoje ime in ime svojih sorodnikov v medijih, a očitno se je zavedel, da so se zadeve razkrile do takšne mere, da poti nazaj več ni, zato je storil bridko dejanje in se na svojem domu ustrelil, ter tako še povečal odmevnost afere Karner. Tudi sami smo začeli obravnavati to afero šele zaradi samomora gospoda Slivnika. Slivnik je bil novinar, ki pa ni želel biti vedno reven, zato se je podal v posle v slovenskem gradbenem sektorju, ki pa je znan predvsem po tem, da je prepreden s kriminalom – to je razvidno že iz drugih afer, ne samo te.

No. Afera Karner je dobila nove razsežnosti. Slovenske novice so podale informacije (ki so jih dobile prek anonimnega pisma, ki je priromalo na naslov uredništva Slovenskih novic), po katerih v Avstriji živeča Mihael in Alenka Karner verjetno sploh nista glavna v mreži preprodaje steroidov. Glavna naj bi bila neka zakonca Donko, ki sta bila prav tako v Avstriji živeča Slovenca. Špekulira se, da naj bi bila zakonca Donko svojevrstna šefa zakoncev Karner in ne zgolj njuna sodelavca.

Avstrijska policija je uspešno prijela zakonca Karner, Slovenske novice pa so objavile informacijo, da naj bi Avstrijci bojda iskali tudi zakonca Donko, ki pa naj bi že pred postopki odšla v Ljubljano in tam tudi ostala.

Kaj je točno res in kaj ne v aferi Karner, še ni povsem znano, je pa znano to, da je Slovenija država, ki je močno prepredena z organizirano kriminalnimi združbami.

Moramo povedati, da smo ogorčeni, da je stopnja korupcije in prikrivanja kriminala v Sloveniji tako močna, da omogoča kriminalnim ljudem neovirano lomastenje po slovenski državi. Žalostno je, da v neki državi poštenje vodi v revščino, kriminal in korupcija pa v bogatenje. In to je v Sloveniji že nekaj časa standard, ki dolgoročno vodi v propad in anarhijo, pa tu ne mislimo zgolj na organizirani narko kriminal, ampak še na vrsto drugih nepravilnosti, ki se bohotijo v tej državi.

Če podamo še članek Slovenskih novic.

Slovenske novice: Je Donko Karnerjev sodelavec ali šef?



Značke prispevka: ,

Odgovorite