nedelja, 14.februar.2010 - 23:27

Afera Bulmastifi: Vodja poslanske skupine SDS s hudimi homofobnimi očitki

Zadeva bulmastif dobiva vse hujše razsežnosti. Ne zgolj sama zgodba, ampak tudi odzivi nanjo. Zadeve so v komentarskih delih različnih medijev že zdavnaj presegle vse meje dopustnega, a očitno so se tovrstne stvari začele pojavljati tudi v politiki. Med gledanjem prispevka iz oddaje 24ur.com z dne 12.2.2010, smo zasledili del, ki je izjemno zaskrbljujoč. V delu, ko se je govorilo o domnevnih povezavah Baričevića z vplivnimi odvetniki, ki naj bi po mnenju SDS poskrbeli, da je dobil pse nazaj, so nekateri v svojih insinuacijah in očitkih šli že čez mejo ustavno dopustnega.

In sicer. Če podamo najprej eno dejstvo. Dejstvo je, da je bil Baričevićev odvetnik, ko se je ta potegoval, da bi dobil nazaj odvzete mu bulmastife, gospod Miro Senica, življenjski sopotnik notranje ministrice Katarine Kresal. Odvetnik Miro Senica je bil dolgoletni prijatelj gospoda Baričevića, a pomembno je, da ni vedel za domnevne spolne prakse gospoda Baričevića (policija preiskuje domneve o tem, da so bili psi, ki so do smrti ogrizli Baričevića, spolno zlorabljeni). 

Znano je tudi, da se LDS kot liberalna stranka zavzema za Družinski zakonik, v katerem se ureja tudi družinski status istospolnih skupnosti (poleg raznospolnih skupnosti) in predvideva tudi možnost posvojitve otrok v istospolno skupnost. Opozicija je, pod velikim vplivom slovenske cerkve, proti zakoniku. 

 POSLANEC DESNICE, TOKRAT STRANKE SDS, JE PODAL IZRAZITO HOMOFOBNO IZJAVO   

   

Vodja poslanske skupine SDS, Jože Tanko je podal naravnost šokantno izjavo v povezavi z bulmastifi. Rekel je, da ni naključje, da se tisti, ki so po njegovem mnenju povzročili, da se dajo nazaj psi gospodu Baričeviću, potegujejo za sprejem Družinskega zakonika, ki uzakonja nenaravne posebne zadeve, mislil je očitno na istospolne skupnosti in posvojitve otrok v istospolne skupnosti. Novinarji so ga nato vprašali, kje vidi povezavo med zastopanjem gospoda Baričevića s strani Mira Senice pri vračanju psov in istospolnih družinah in možnostih posvojitve otrok v istospolne družine, in ali morda misli, da hoče levica z Družinskim zakonikom uzakoniti neobičajne spolne prakse. Jože Tanko tega ni želel pojasniti.   

AVDIOPOSNETEK ODDAJE 24UR:COM – TANKOVA HOMOFOBNA IZJAVA   

Homofobna izjava poslanca Jožeta Tanka

Ta Tankova izjava ni le homofobna, ampak tudi žali tako gospoda Mira Senico kot Katarino Kresal in stranko LDS. Namreč. S to izjavo je Tanko rekel, kot da so vsi omenjeni vedeli za domnevno spolno prakso Saša Baričevića (pa so že rekli, da niso o tem nič vedeli), dodatno pa je povedal, kot da bodo sedaj istospolni partnerji otroke posvajali zato, da bi jih spolno zlorabljali. Gre za izrazito žaljive izjave, ki so totalno pod nivojem. Gre za nek skrajno primitiven nivo nekega politika.

 



Značke prispevka: , , ,

Odgovorite