nedelja, 22.januar.2012 - 00:19

V 67. letu starosti je zaradi težav s srcem umrl dr. Slavko Ziherl

V 67. letu starosti je umrl znani slovenski politik Slavko Ziherl

 

Liberalna demokracija Slovenije, ki se zadnje čase sooča z velikimi težavami (izpad iz parlamenta, finančne težave), je doživela še en hud udarec. Izgubila je še enega svojih najpomembnejših politikov.

Umrl je dr. Slavko Ziherl, politik, ki je bil vseskozi privržen svoji Liberalni demokraciji Slovenije, katere vrednote je branil in soustvarjal.

Bil je pogost gost različnih oddaj, kjer je analiziral politično dogajanje in zastopal svojo stranko.

Slavko Ziherl je stal ob svoji stranki v dobrem in slabem, zato so v LDS-u še toliko bolj ganjeni ob njegovi smrti.

 

Njegov osnovni poklic je bil psihiatrija, zato se je v javnosti pogosto pojavljal tudi v vlogi strokovnjaka za področje psihiatrije. Opravljal je tudi funkcijo sodnega izvedenca za psihiatrijo v slovenskem pravosodju. Bil je tudi predstojnik katedre za psihiatrijo ljubljanske medicinske fakultete.

Slavko Ziherl je v enem svojih zadnjih zapisov na blogu stranke LDS govoril o potrebi po kakovostnem in zdravem življenju.

LDS: Kakovost življenja kot prioriteta v programu LDS

Žal je svet zapustil prezgodaj, star 66 let. Imel je namreč težave s srcem, zaradi katerih je bil operiran. A srce je eden najpomembnejših organov in pogostokrat so težave s srcem usodne za človeka. Žal tudi za gospoda Ziherla, ki je še dodatno umrl v času, ki je za njegovo stranko zelo boleč, kot je boleč tudi za celotno slovensko levico in liberalno politično opcijo v državi. Ziherl je bil namreč tudi eden glavnih političnih zagovornikov liberalnih idej v državi, zatorej je njegova smrt še toliko hujša za državo, v kateri se nevarno prebuja že nezdrava konservativnost, ki žal ne obeta nič dobrega.

Ob smrti gospoda Slavka Ziherla stranki LDS in njegovim svojcem izrekamo iskreno sožalje.



Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Po poročanju časopisa Delo je Slavko Ziherl umrl po novi operaciji na srcu.

    Novembra lani so ga enkrat že operirali zaradi težav na srcu. Včeraj pa so ga operirali še enkrat. Po operaciji je še isti dan umrl.

  2. admin pravi:

    Na smrt gospoda Slavka Ziherla so se oglasili tudi v njegovem LDS-u.

    LDS: Slovenija je ostala brez velikega Slovenca

Odgovorite