torek, 24.januar.2012 - 20:57

Janez Janša – mandatarski heroj: Janeza Janšo in njegov SDS so podprle vse druge stranke: DLGV, Desus, SLS in NSI

 Štirje mušketirji vladne koalicije…

 

…in njihova ženska…

 

…so sklenili vladno koalicijo.

Janezu Janši je uspel veliki met, ki pa je bil po svoje tudi precej pričakovan.

Vse stranke, tako Državljanska lista Gregorja Viranta, Slovenska ljudska stranka Radovana Žerjava, kot tudi Nova Slovenija Ljudmile Novak in seveda Demokratična stranka upokojencev Slovenije Karla Erjavca so se odločile podpreti Janeza Janšo iz Slovenske demokratke stranke kot mandatarja.

Vse stranke so potrdile koalicijsko pogodbo in se s tem zavezale, da bodo na glasovanju za mandatarja dale podporo Janezu Janši in njegovi SDS. Ko bo postal mandatar, pa se bo začel tudi razrez ministrstev. Obrisi nove slovenske vlade so v določeni meri že znani. Že nekaj časa krožijo določena imena, nekatera so bolj, nekatera manj gotova. Tudi tam prihaja do preobratov, zato ni še vse čisto dorečeno, a obrisi so vendarle znani, zato nova vlada naj ne bi bila neko silno presenečenje niti glede imen.

Janezu Janši je torej uspelo tisto, kar žal ni uspelo gospodu Zoranu Jankoviću.

Naj podamo še besede Karla Erjavca, ki je rekel, da vladna koalicija ne bo desnosredinska, saj bo v njej tudi ena levosredinska stranka, Desus, ampak bo to koalicija za izhod iz krize.



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Tudi Roberto Battelli in Laszlo Göncz sta podprla vladno kolaiicjo, kar je čisto običajno. Manjšinska poslanca sicer sodelujeta z vlado, ne glede na to, kakšna je. Tudi Jankovićevo bi podprla, v primeru, da bi Zoran Janković uspel pri kandidaturi. Tudi tokrat je tako. Če bi bilo drugače, bi bilo že malo čudno.

    RTV Slovenija: Janševo vlado bosta podprla tudi manjšinska poslanca

  2. admin pravi:

    Če je Državljanska lista Gregorja Viranta po vstopu v koalicijo z Janezom Janšo ostala brez javnomnenjske podpore, saj jo po določenih javnomnenjskih anketah podpira le še 1,4 odstotka ljudi, pa se v Desus-u dogajajo množični izstopi iz stranke. Ponekod so odstopi številčnejši, ponekod manj številčni, a nezadovoljstvo na splošno precej narašča.

    Ali so zadeve zgolj začasne ali trajne, bo pokazal čas.

    Delo: Prvi zapleti v koaliciji, v Desusu že postaja vroče

  3. admin pravi:

    Janez Janša je bil pričakovano izvoljen za mandatarja za sestavo nove slovenske vlade.

    Zanj je na tajnem glasovanju glasovalo 51, proti pa 39 poslancev. Ivan Vogrin je glasoval za Janeza Janšo, saj je izpolnjeno glasovnico tudi pokazal slovenskim medijem, da bi se izognil špekulacijam o tem, koga je podprl pri tajnem glasovanju.

    Tokrat so glasovali vsi in vseh 90 glasovnic je bilo veljavnih.

Odgovorite