petek, 27.januar.2012 - 23:35

PROVOKACIJA IN NAPAD: Slovenske novice so napadle informacijsko pooblaščenko. Upravičeno? Ne.

Janez Janša s “šuškavico” in “črtomirko”

Pismo Tomaža Majerja je športno oblačilo trenirka postavilo na višjo, simbolno raven ščitenja človekovih pravic. V zvezi s trenirkami se je poleg resnih besedil nabralo tudi zelo veliko smešnic, kar je značilno za Slovenijo.

Eno izmed duhovitih in simpatičnih opazk je uporabila tudi informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar.

Mitja Grmovšek, ki je bil tudi radijski voditelj na Radiu Veseljak in je znan tudi pod imenom Mitja Polka (po oddaji Polka in Majolka), je na twitterju ogovoril Natašo Pirc Musar, ki je napovedala prireditev ob dnevu varstva osebnih podatkov. Grmovšek jo je hudomušno vprašal: “Kaj pride gospa Musarić v trenirki?”

Vrla pooblaščenka pa je odgovorila še bolj hudomušno: “Pridem v črtomirki, a pridete tudi vi, vas bom vesela, Herr Ghermovshek”.

Nato jo je taisti Grmovšek napadel, češ da je beseda črtomirka sovražni govor.

Na njen tweet se je že oglasil tudi Jernej Pavlin iz SDS-a, ki je povedal, da je to še ena komunikacijska bravura informacijske pooblaščenke.

V Slovenskih novicah so pooblaščenko še posebej napadli, češ da se norčuje iz komaj nekaj mesecev starega otroka Janeza Janše, kateremu je ime Črtomir. Črtomirka pa je po novem trenirka s tremi črtami.

Očitno je prišlo do provokacije, ki je rezultirala z odgovorom, nato pa se je še problematiziralo sam odgovor. To je precej deplasirano.

Kar zadeva sam odgovor Nataše Pirc Musar, je pa sin gospoda Janeza Janše preprosto premajhen, da bi ga to kakorkoli prizadelo. Sedaj je najbolj vezan na svojo mamico. Pri Musarjevi gre preprosto za neko duhovitost na podlagi besedne asociacije s črtami na trenirki. To je vsekakor zelo različno od pravega sovražnega govora, ki zaničuje. Ta je pa bil do določene mere prisoten v Majerjevem pismu.

Slovenske novice: Pirc Musarjeva udrihala po nedolžnem otroku



Značke prispevka:

Odgovorite