sreda, 26.maj.2010 - 00:27

Janez Janša za razbiti parlament krivi (tudi) Dušana Semoliča

Janez Janša je povedal, da so za razbiti parlament, katerega pročelje so uničili podivjani študentje in dijaki, odgovorni na oblasti, ki da so namerno pripeljali študente in dijake do parlamenta in jih nahujskali k nasilju.

Kot glavne hujskače k nasilju je Janša obtožil Dušana Semoliča, predsednika zveze svobodnih sindikatov Republike Slovenije, Branimira Štruklja (zeta Milana Kučana), predsednika javnih sindikatov in ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Po mnenju Janeza Janše je protestnike k nasilju podžgal med drugim tudi Dušan Semolič. No, precej težko je verjeti, da je Semolič ravno želel, da študentje razbijejo parlament.

Janša je rekel, da so izgrede načrtno povzročili, da bi preusmerili pozornost z aktualnih političnih tem. V vse naj bi bili vpleteni tudi zaposleni v upravni enoti Ljubljana, kjer naj bi načrtno preusmerili proteste pred parlament, študenti naj bi sprva želeli protestirati pred zgradbo Filozofske fakultete na Aškerčevi.

Čeprav je po drugi strani zanimivo, da so se na protestih pojavili tudi transparenti, vsaj eden, kjer je pisalo: “Janša, reši nas”. Zato so Janševe nekoliko čudne, še posebej zato, ker je vodstvo ŠOS-a večkrat zatrdilo, da so načrtno po programu protestnike želeli popeljati mimo parlamenta, da pokažejo zgradbo, kjer se sprejemajo zakoni, ki zadevajo tudi njih. Zatorej so Janševe domneve težko verjetne.

Še posebej pa so domneve čudne, ker se pojavljajo informacije, da so bili med protestniki tudi osebki, znani po nasilnem obnašanju, ki so doslej “sodelovali” predvsem z desnimi političnimi strankami ali strankami, ki imajo izrazito prodesna in nacionalistična stališča, ne pa z levico.



Značke prispevka: , ,

Odgovorite