nedelja, 19.februar.2012 - 14:23

Whitney Houston je tuzemstvo zapustila z izjemno pogrebno slovesnostjo v domačem kraju

Whitney Elizabeth Houston je dokončno zapustila ta svet

 

Whitney Houston imenovana tudi The Voice, je bila ena najlepših in najbolj talentiranih zvezdnic, ki so obstajale na tem svetu. Whitney je umrla teden dni nazaj, stara 48 let. Umrla naj bi zaradi mešanice zdravil, ki so jo spustile v prezgodnji spanec. Umrla je v kadi, polni vode z glavo pod vodo. Umrla naj bi še preden je njena glava zdrsnila pod vodo. V pljučih je imela nekaj vode.

Smrt se je zgodila dan dan pred podelitvijo nagrad za glasbene dosežke Grammy, zato je tudi ta slovesnost potekala v znamenju smrti pevske legende Whitney.

Smrt je šokirala mnoge, še najbolj pa njeno družino in tudi njenega nekdanjega moža Bobby-ja Browna, ki je za smrt nekdanje žene izvedel med koncertom, na katerem je prepeval. Zaradi njene smrti ni prenehal s koncertom, ampak je prepeval naprej, a se je na odru tudi zjokal.

Družina, ki ga delno krivi za smrt Whitney Houston, češ da jo je napeljal k drogam in praktično začel njen osebnostni propad, ko je bila na vrhu svoje kariere, mu ni dovolila priti na pogrebno slovesnost. Najprej ga je družina zavrnila, nato so si premislili in mu le poslali vabilo, a ko je prišel, so si spet premislili in ga niso želeli pustiti v cerkev, kjer je bila pogrebna slovesnost, zato je čez 20 minut razočarano odšel s kraja dogodka.

Pogreb se je odvijal v baptistični cerkvi v Whitneyem rojstnem kraju (Newark v New Jersey-u), kjer je v mladosti Whitney tudi prepevala gospele, v rojstni kraj se je vedno rada vračala, zato so jo tam tudi pokopali, poleg svojega leta 2003 umrlega očeta. Whitney, ki je bila na očeta zelo navezana, je želela biti pokopana poleg njega. 

Na slovesnosti, ki je bila zaprta za druge ljudi, na njej pa so bili le povabljenci (okoli 1500 jih je bilo), družina in pa njeni prijatelji zvezdniki, se je zvrstilo veliko ljudi, ki so imeli govor ali so peli njene in druge pesmi. Slovesnost so lahko spremeljali vsi na televizijskih postajah v ZDA in tudi prek interneta prek znane storitve USTREAM.

Na slovesnosti sicer ni bilo legendarne pevke Arethe Franklin, njene botre, ki bi morala zapeti njeno pesem The Greatest Love of All. Ni je bilo, ker je bila bolna.

Whitney Houston – The greatest love of all

Spodaj si oglejte nekaj utrinkov s pogrebne slovesnosti, na kateri je bilo tudi veliko znanih obrazov iz ameriške zabavne industrije.

Na slovesnosti je govoril tudi manager Whitney Houston Clive Davis, človek, ki je odkril glasbeni talent Whitney in jo popeljal v glasbeno industrijo. Cliive Davis velja za “industrijskega očeta” Whitney Houston. Na slovesnosti je povedal, da je bila Whitney polna upanja v uspeh novega albula I look to you in mu zatrjevala, da se trudi, da hodi na plavanje, da bi prišla spet v formo, da vadi, da dela vse, da bi bila spet uspešna in da bo do avgusta pripravljena ponovno zablesteti v vsej luči. No. Tega ni dočakala zaradi nesrečne smrti. Poslušajte, kaj je povedal Clive Davis o Whitney.

Clive Davis o Whitney Houston

Na slovesnosti je govoril tudi Kevin Costner, soigralec v filmu Bodyguard, ki je Whitney-ino že prej veliko slavo povzdignil v nebo. Kevin Costner je na slovesnosti dejal Whitney, naj je ne bo strah, ko bo pela pred Bogom, saj bo bila kot vedno odlična pri tem.

Kevin Costner na pogrebni slovesnosti 

Tudi Whitneyina svakinja Patricija je imela ganljiv govor

Pogrebno slovesnost je vodila Whitney-ina prav tako legendarna sestrična Dionne Warwick, ki je prav tako povedala nekaj besed o Whitney.

Dionne Warwick o Whitney Houston

V počastitev Whitney Houston je zapelo kar nekaj pevcev, Alicia Keys, R(obert) Kelly, Kim Burrel, Cece Winans, Stevie Wonder in drugi.

Cece Winans na pogrebni slovesnosti poje pesem Don’t cry for me, katero je prepevala tudi Whitney Houston

 

R(obert) Kelly na pogrebni slovesnosti poje Whitney-ino pesem I look to you

Na slovesnosti so peli tudi drugi.

Petja je bilo na pogrebu Whitney Houston veliko

 

Na slovesnosti niso bile le solze, ampak tudi smeh. Zanj je poskrbel predvsem župnik cerkve, ki je ob priložnosti naredil tudi nekaj reklame zase in za svojo cerkev.

Župnik cerkve je poskrbel za zabavni pridih pogreba Whitney Houston

Whitney je na slovesnosti v cerkvi ves čas ležala pred govorniškim pultom v krsti na vozičku, na kateri je bil položen velik šopek cvetja. Sami smo na krsti pogrešali njeno sliko, ki bi dogodek naredila še bolj osebnega.

Whitney je pogrebno slovesnost spremljala v krsti pred govorniškim odrom

Na koncu slovesnosti so zavrteli videoposnetek največje uspešnice Whitney Houston I will allways love you.

Whitney Houston – I will allways love you

 Notranjost cerkve, v kateri je potekala slovesnost, krasijo trije križi

Whitney Houston

R.I.P Whitney Houston
You are in Heaven now



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Po predvčerajšnji pogrebni slovesnosti, so včeraj Whitney še dokončno položili v grob.

    Žurnal: Whitney položili k večnemu počitku

  2. admin pravi:

    Grob Whitney Houston varujejo policisti

    Whitney’s Grave: My9TV.com

    Po tem, ko so nekateri mediji objavili, da je bila Whitney Houston pokopana v krsti, okrašeni z zlatom, pa tudi z nakitom v vrednosti pol milijona evrov, National Enquirer pa je celo objavil sliko Whitney, kako leži v krsti z dragim nakitom (Sliko si lahko ogledate tukaj. Pokojno Whitney so v namen pogrebnih slovesnosti zelo lepo uredili in jo prikazali v vsem sijaju, tako da bo tudi tistim, ki so jo videli spokojno ležati v krsti ostala v lepem spominu.), se je pojavil strah, da bi nepridipravi utegniti ukrasti Whitneyino krsto in nakit na njej (morda pa tudi njeno truplo). Zato njen grob varujejo varnostniki.

    24ur.com: Grob Whitney Houston stražijo oboroženi varnostniki

  3. admin pravi:

    Sliko Whitney Houston v krsti naj bi v javnost posredovala sestra nekdanjega soproga Whitney Houston, Tina Brown.

    Ameriški mediji špekulirajo, da je fotografije mrtve Whitney Houston v krsti, ki so razkrile, da je Whitney v krsti nosili za pol milijona dolarjev vreden nakit, v javnost dala kar nekdanja snaha Whitney Houston, torej sestra njenega nekdanjega soprogra Bobby-ja Browna, Tina Brown.

    Gossip on this:
    Whitney Houston Casket Photo Was Probably Leaked by Tina Brown (Bobby Brown’s Sister)

Odgovorite