nedelja, 19.februar.2012 - 23:46

Katarina Kresal je povedala, da so njeno politično smrt začeli na politični levici. Zanjo krivi tudi novinarja Bojana Požarja.

Katarina Kresal je spregovorila o tem, da so njeno politično smrt naročili na politični levici.

 

Katarina Kresal je nastopila v napol talk show in napol kulinarični oddaji Ugani, kdo pride na večerjo z Anjo Križnik Tomažin. Čeprav je oddaja mišljena kot zabavna, pa je bila nabita s političnimi vprašanji.

Šlo je za izjemno politično oddajo. V pol ure je Katarina Kresal povedala zelo zanimive stvari.

Katarina Kresal je rekla, da se je po tem, ko je dobila naziv politični obraz leta in tudi druge titule, začela zavedati, da gredo stvari pri njej predobro, da bi se dobro končale. Bala se je, da jo bodo ljudje začeli potiskati na tla.

V Sloveniji je na žalost tako, da ljudje, ki izstopajo, hitro postanejo žrtev mediokritetnega stroja, ki jih preprosto odseka, uniči. V Sloveniji izstopanje iz povprečja pomeni smrt. Gre za skrajno mediokritetno okolje.

In res. Proti Katarini Kresal se je kmalu po tem, ko je bila politično na vrhuncu, začel izvajati pritisk in iskanje razlogov, da se jo očrni. Na začetku predvsem prek Mira Senice. No, potem je prišlo do nesrečne afere bulmastifi, katero smo precej spremljali tudi sami.

Afero bulmastifi so nekateri začeli zlorabljati za politični obračun zoper tedanjo notranjo ministrico.

V zvezi s tem je ministrica podala izjemno zanimive informacije. Rekla je, da je po izbruhu afere bulmastifi, do njenega partnerja Mira Senice prišel novinar Bojan Požar (ni ga imenovala, vendar ga je opisala z dovolj podatki, da se je vedelo, za koga gre), ki naj bi rekel: “Veš Miro, to je pa konec tvoje Katarine, to je njena politična smrt.”

Ko sta ga Miro Senica in Katarina Kresal vprašala, ali se ne more nič narediti, da se ljudi preneha politično ubijati, naj bi novinar dejal, da ima tako visoko naročilo, ki ga nihče ne more preseči.

Katarina Kresal za svojo politično smrt krivi tudi novinarja Bojana Požarja, ki ima portal Pozareport. Bojan Požar sicer zelo rad govori o politiki. Morda ne bi bilo dobro, da pove, kdo je naročil politično smrt Katarine Kresal.

 

Zato se je politični umor nadaljeval.

Sicer je znano, da sta vsaj dva politična portala močno napadala Katarino Kresal v smislu, da sta negativno pisala o njej, to je portal Pozareport in pa portal Politikis. Portal Politikis je sicer desno politično profiliran, Pozareport pa je glede politične profiliranosti nekoliko bolj nevtralen, vsaj takšen vtis daje. 

Katarina Kresal je povedala zelo zanimivo informacijo. In sicer naj bi njen politični umor naročili iz politične levice in ne iz politične desnice.

Sicer je znano, da je politična desnica zelo napadala Katarino Kresal, morda je vplivala na levico. Sami se spomnimo, da so s politične desnice in pa iz stranke SNS vedno prihajala opozorila, da naj Borut Pahor zamenja Katarino Kresal, sicer bo propadla celotna vlada. A vseeno. S politično odstranitvijo Katarine Kresal naj bi po njenem mnenju začel nekdo iz politične levice.

Ali Borut Pahor, nekdanji predsednik vlade, morda ve, kdo na politični levici je bil naročnik političnega umora Katarine Kresal?

Katarina Kresal je zelo razočarana tudi nad nekdanjim sodelavcem, katerega je povabila k sodelovanju v notranjem ministrstvu kot državnega sekretarja. Gre za Gorana Klemenčiča, ki trenutno opravlja funkcijo vodje protikorupcijske komisije. Katarina Kresal pravi, da jo je njegovo obnašanje močno prizadelo. Potrdila je, da je Goran Klemenčič zabil zadnji žebelj v njeno politično smrt, čeprav je bil njen kolega iz fakultete, kateremu je zaupala.

Katarina Kresal se strinja, da je Goran Klemenčič zabil zadnji žebelj v njeno politično krsto

Katarina Kresal je posredno priznala, da so v slovenski politiki prisotni močni politični klani.

Katarina Kresal je torej povedala kar precej stvari. Čeprav je pa rekla, da je v politiki uživala in da ne izključuje možnosti, da bo v prihodnje še kdaj stopila na politični parket.

Oglejte si izjemno zanimiv posnetek oddaje Ugani, kdo pride na večerjo.

RTV Slovenija: Katarina Kresal: “Šlo mi je predobro. Interesi se združijo in rečejo, to bomo ustavili.”



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Bojan Požar je odgovoril na očitke Katarine Kresal v oddaji Ugani, kdo pride na večerjo.

    Bojan Požar je zanikal navedbe Katarine Kresal in namignil, da sta Anja Križnik Tomažin in Katarina Kresal dogovorjeno pripravili oddajo, da bi politično rehabilitirali Katarino Kresal, po drugi strani pa tudi zato, ker se je Bojan Požar začel zanimati, koliko honorarja za svojo oddajo prejme Anja Križnik Tomažin (omenil je znesek 1000 evrov po oddaji). Ker jo je to ujezilo, naj bi se mu maščevala prek Katarine Kresal.

    Bojan Požar je rekel, da je šlo za popolno politizacijo sicer nepolitične kuharske oddaje.

    Pozareport: Ubožica Katarina Kresal. Ne odhaja dostojanstveno, ampak z bizarnimi lažmi

  2. admin pravi:

    Več o Bojanu Požarju si poglejte v intervjuju za medij Sobota info. Voditelj, ki je intervjuval Bojana Požarja, je bil sicer nekoliko prestrašen in verjetno še malce neizkušen ter obremenjen s tremo, a oddaja je postregla z veliko informacij, ki jih je podal Bojan Požar. Govoril je o svojem delu, svoji izobrazbi (Bojan Požar je namreč pravnik po izobrazbi), pa tudi o aferah.

    Pogovor z Bojanom Požarjem o portalu Pozareport

    Intervju 2.0 Bojan Požar from SOBOTAINFO.com on Vimeo.

  3. admin pravi:

    Bojan Požar se je na kulinarično oddajo Ugani, kdo pride na večerjo, v kateri je gostovala Katarina Kresal, odzval že z drugim člankom.

    Pozareport: Kuharska oddaja Katarine Kresal odmeva. Eni pravijo, to je bilo plačano!

    Na oddajo se je odzvalo tudi Združenje novinarjev in publicistov. Gre za združenje prodesnih novinarjev (desnica je velika nasprotnica Katarine Kresal), zaradi česar ne preseneča njihovo odklonilno mnenje do oddaje in do Katarine Kresal.

    ZNP: Politična zloraba zabavno-kulinarične oddaje TVS

    Na burne odzive po oddaji pa se je odzvala tudi Katarina Kresal na svojem blogu. Zapisala je, da ima tudi sama, kot drugi državljani, pravico izraziti svoje mnenje.

    Blog Katarine Kresal: Izražanje mnenja je dovoljeno, mar ne?

    Katarina Kresal je v svojem zapisu na blogu komentirala tudi gospoda Rada Pezdirja, sicer pomembnega v Državljaski listi Gregorja Viranta, kljub temu, da članstva v stranki ni formaliziral. Dotaknila se je bistva stranke DLGV, katerega je Rado Pezdir izpostavil v svoji kolumni v Financah.

    Finance: Rado Pezdir: “Virant je lopata in DLGV kramp!”

  4. admin pravi:

    Urednik oddaje Ugani, kdo pride na večerjo, Bojan Krajnc, namerava tožiti novinarja Bojana Požarja zaradi laganja

    Že prej je povedal, da je odziv Združenja novinarjev in publicistov pamflet, ki ga ni vredno komentirati.

    Bojanu Požarju Bojan Kranjc očita laganje v delu, kjer ta govori, da je Krajnc ukradel format oddaje BBC. Pravi, da je oddajama skupen zgolj naslov. Pravi, da je do sedaj podtikanja Požarja ignoriral, da pa sedaj ne zdrži več in ga bo tožil.

    Požar pravi, da je to zapisal že novembra lani in se mu zdi malo nenavadno, da to njegovega soimenjaka moti šele sedaj, po intervjuju s Katarino Kresal.

    Žurnal: Krajnc bo tožil Požarja

  5. admin pravi:

    Spor zaradi kulinarične oddaje na RTV Sloveniji se je preselil na Twitter.

    Spor zaradi oddaje Ugani, kdo pride na večerjo, je dobil nove razsežnosti. Namreč. Zaradi oddaje sta se sprla urednik oddaje Bojan Krajnc in Dnevnikov kolumnist Marko Crnkovič.

    Če podamo razpravo na Twitterju med obema.

    Pogovor med Markom Crnkovičem in Bojanom Krajncem

    Bojan Krajnc je odgovoril tudi Igorju Kršinarju iz Združenja novinarjev in publicistov (sicer glavnega urednika revije Reporter), katerega je Bojan Krajnc označil za fantomskega. Rekel mu je naslednje: “To je pa višek. Kakšen BBC-jev original? Lepo bi bilo, da si najprej obe oddaji dobro ogledate in ne pišete neumnosti. @IgorKrsinar” Bojan Krajnc se je odzval na zapis ZNP o oddaji Ugani, kdo pride na večerjo, v kateri je gostovala Katarina Kresal.

  6. admin pravi:

    Zgornjemu dialogu med Crnkovičem in Krajncem dodajamo še en pozabljeni del, katerega nismo podali. Gre za odgovor Bojana Krajnca Marku Crnkoviču.

    bojan krajnc @bojan_krajnc
    @crnkovic Večerja bila sladka, ampak taka je vedno. Ne razumem pa, kako je problem samo KK, ne pa tudi tisto kar je povedala.

    10:16 PM – 20 Feb 12 via web

  7. Budilka-astro pravi:

    Kakorkoli že obračamo, oddaja je doživela svoj
    boom-efect in tako je prav. Namesto, da bi se, kot
    se spodobi, dami pogovarjali o svetu mode, hrani,
    potovanjih … snovi več kot dovolj sta si dovolili čveketariti o občutljivi temi – politiki.

    Politika in hrana? Anja, zakaj? Katarino, razumem.
    Vsak se namreč brani po svoje.
    MMC-ju oz. RTV Slo pa cvek.

Odgovorite