četrtek, 27.maj.2010 - 03:14

Slovenski parlament naj bi razbijali tudi skrajni levičarji, skrajni desničarji in anarhisti

So ŠOS-u pri protestih zagodli nekateri podmladki političnih strank, anarhisti, skrajni levičarji in skrajni desničarji, ki so v protestih videli izvrstno priložnost za udejanjanje nasilja?

Portal Pozareport je objavil članek, v katerem za nasilje, ki je rezultiralo z uničenjem pročelja stavbe slovenskega parlamenta stojijo skrajni levičarji in anarhisti, ki naj bi prihajali predvsem iz dveh fakultet, Filozofske fakultete in Fakultete za družbene vede.

Ti osebki naj bi načrtno pozivali k nasilju. Kot sredstvo za širjenje svoje nasilne ideologije naj bi zlorabljali Facebook in posnetke izgredov v Nemčiji in Grčiji. Tudi na dan protestov so bili aktivni in pri policiji vzporedno s ŠOS organizirali svoje proteste pred Filozofsko fakulteto (proteste proti delu), nato pa naj bi se priključili študentskim demonstrantom pred parlamentom in začeli provocirati  policiste, metati jajca in granitne kocke v parlament.

Po poročanju Požareporta naj bi pozivali k sovražnim dejanjem proti Študentski organizaciji Slovenije in k uničenju le te.

V podmladku stranke Zares pa so nasprotno zatrdili, da naj bi nasilje na protestih izzvali tudi nekateri člani podmladka Slovenske demokratske stranke SDS (Slovenska demokratska mladina – SDM). Podmladek SDS-a je znan po tem, da po razbitju parlamenta ni sodeloval v skupni konferenci podmladkov, kjer so podmladki strank obsodili incidente kot neprimerne. V podmladku največje opozicijske stranke, ki je znana po tem, da je močno informirana o vsem, kar se dogaja v državi, so se precej čudno izgovorili s tem, da na konferenco niso bili poklicani.  Sicer so na študentskih protestih sodelovali tudi protestniki s transparenti, kjer se je poveličevala stranka SDS in njen lider (transparent z napisom “Janša, reši nas”), kar je izpadlo zelo čudno in bi lahko Študentska organizacija Slovenije podala informacije, ali so kakorkoli povezani s transparenti v podporo stranki SDS na študentskiih demonstracijah, ki so se sprevrgle v nevideno nasilje nad slovenskim parlamentom.

Podmladki strank so se odzvali na celotno dogajanje in na očitke Študentske organizacije Slovenije, ki, obremenjena z morebitnimi odškodninskimi tožbami, mrzlično išče morebitne krivce za nasilje, da bi se tako ogradila od odgovornosti za hudo materialno škodo na slovenskem parlamentu.

ŠOS je pri obtožbah šel precej daleč, saj je posredno obtožil tudi slovensko policijo, kar je storila tudi stranka SDS, a so se na slovenski policiji že odzvali in zanikali obtožbe.

Če se vrnemo še k skrajni levici.

Skrajni levičarji in anarhisti, lahko bi rekli tudi ekstremistično jedro slovenske levice (podobno kot ekstremistična jedra slovenske desnice, zbrana v domoljubnih in neonacističnih združenjih v Sloveniji), naj bi po poračanju Pozareporta novačili študente FDV in Filozofske fakultete, da se pridružijo njihovemu gibanju in skupaj povzročajo nasilje in nerede v državi po vzoru na grške proteste. Najbolj nevarni naj bi bili skrajni aktivisti, ki komunicirajo s tujci, saj se iz tujine (Grčija, Nemčija, Francija) napajajo z nasilnimi zgledi in idejami, ki jih nato prenašajo na preostali slovenski živelj, katerega nagovarjajo.

V različnih shodih po Ljubljani naj bi po poročanju Pozareporta sodelovali tudi anarhisti iz Metelkove, Roga in Zasavja.



Značke prispevka: ,

Odgovorite