ponedeljek, 26.marec.2012 - 17:39

Že četrti voznik si je odvzel življenje v predoru Kastelec – tudi on s trčenjem v steno odstavne niše

V predoru Kastelec se je zgodila še ena nesreča, v kateri je voznik z visoko hitrostjo zapeljal v odstavno nišo predora in, seveda, umrl na kraju nesreče. Tudi v tem primeru je velika verjetnost, da je šlo za samomor.

Očitno je postal takšen način storitve samomora precej popularen v Republiki Sloveniji. Vsekakor zato, ker smrt nastopi hitro, kar pomeni, da se samomorilec najbrž ne muči, prav tako pa gre za učinkovit samomor. Resda so pa posledice takšnega načina storitve samomora precej hude, tako za telo samomorilca, kot njegovo vozilo, manjša pa je škoda na steni, saj so stene predora izdelane iz izredno trdnega betona.

Tudi to nesrečo so oskrbeli v Gasilski brigadi Koper.

Prizor zadnje nesreče v predoru Kastelec

 

Bralce napotujemo še na en naš članek, v katerem smo ob predzadnjem samomoru v Kastelcu zbrali informacije o vseh samomorih s pomočjo odstavne niše v predoru.

Dossier korupcija: Še en samomor v predoru Kastelec. Tudi tokrat se je voznik zaletel v zid odstavne niše.

Več o zadnji nesreči pa si bralci lahko preberejo v spodnjem članku.

24ur.com: Trčil v odstavno nišo in umrl

Za konec podajamo nekaj prizorov prometnih nesreč v tunelih za nazoren prikaz, kaj se zgodi z avtomobili, ki se znajdejo v prometni nesreči znotraj tunelov. Nazoren prikaz prometnih nesreč kaže na dejstvo, da je storitev samomora znotraj predora lahko precej tvegana tudi za druge udeležence v prometu.

Verjetno tisti, ki se odločijo za tovrstno obliko samomora, le to storijo tako, da ne ogrozijo tudi drugih udeležencev v prometu.

Seveda pa tovrsten nazoren prikaz nesreč sproža pomisleke o tem, ali zaščitne ograje, ki preprečujejo dostop do zidu odstavne niše pomenijo večje varnostno tveganje ali pač ne.

Seveda je vse odvisno od tega, ali samomorilca varnostna ograja odvrne od zamisli, da se zabije v zid in zato ta tega ne stori. Če se kljub temu odloči zabiti v zid, četudi je na njem varnostna ograja, je seveda večja nevarnost, da se bo vozilo odbilo ob ograjo in zletelo na vozišče.

Prometne nesreče v predorih (na avtocesti v Rusiji)



Značke prispevka: ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Voznik, ki je v nedeljo, 25. marca umrl v predoru Kastelec, je bil star 28 let in je vozil avtomobil znamke Audi TT.

  2. admin pravi:

    Za čim večjo informativnost podajamo tudi povezavo do članka časopisa Delo.

    Delo: Huda prometna nesreča v predoru Kastelec

Odgovorite