sreda, 28.marec.2012 - 08:18

Debelemu novinarju Večera ni uspelo pojesti XXL dunajskega zrezka

Bi lahko na en mah pojedli 1,2 kilograma težak dunajski zrezek?

 

V časopisu Večer so se odločili sprejeti izziv in v restavraciji 3 Goldene Kugeln (Tri zlate krogle) v Gradcu v sosednji Avstriji pojesti XXL dunajski zrezek.

Bolj natančno. Pojesti ga mora ena sama oseba, zato so v časopisu Večer angažirali debelejšega novinarja v upanju, da mu bo uspelo sprejeti izziv.

Pojesti XXL zrezek ni kar tako, saj gre za količino, ki je primerna za 4 odrasle osebe. V njej je 1,2 kilograma mesa. Če gostu uspe pojesti velikanski dunajski zrezek, ga čaka denarna nagrada in sicer mu zrezka ni potrebno plačati.

Da pa ne bi prišlo do goljufij, uslužbenci restavracije budno spremljajo vsakega jedca, da slučajno ne bi kakšnega kosa pospravil kako drugače kot v želodec.

Zrezek je potrebno pojesti v eni uri, torej obstaja časovna omejitev. Prav tako ne sme vstati z mize.

V restavraciji so povedali, da so pri uživanju velikanskega zrezka bolj uspešni vitkejši obiskovalci. Sprašuje se, ali je morda temu tako, ker imajo debelejši gostje morda manj velike želodce (kar je znanstveno sicer nonsens, saj se velikost želodca prilagaja prehranjevalnim navadam), a vendarle.

Debelemu novinarju Večera sicer ni uspelo pojesti celotnega zrezka (no, gre za porcijo s štirimi velikimi zrezki, novinar je obupal pri tretjem zrezku), preostali zrezek in krompirček so mu dali v vrečo, da ga je lahko pojedel doma.

Močno prežrti novinar je po neuspelem poskusu odkorakal ven iz restavracije in v kamero povedal, da bi bilo boljše, če bi se odpravil v Slovenijo kar peš.

Celoten neuspeli podvig korpulentnega Slovenca si oglejte v spodnjem videoposnetku.

Konzumiranje XXL zrezka

Nalaganje video predvajalnika. Zanj potrebujete dodatek Adobe Flash 9.

 Vir: Večer

No. V restavraciji obstaja še hujši izziv. Namreč. V restavraciji ponujajo 50 evrov za vsakogar, ki bi mu uspelo pojesti hamburger za šest oseb, ki vsebuje celo 2,2 kilograma mesa v ogromni bombetki.

McDonald’s-ov Big Mac ni nič v primerjavi z XXL hamburgerjem, ki ga ponuja restavracija Drei Goldene Kugeln

McDonald’s-ov Big Mac

XXL Burger iz 3 Goldene Kugeln

 

Če se želite preizkusiti v konzumiranju ogromnega zrezka ali ogromnega hamburgerja, se podajte na pot v Avstrijo, v Gradec. Več o njihovi ponudbi si oglejte na spletni strani restavracije 3 Goldene Kugeln, ki se nahaja tukaj. Ponudbo omenjene restavracije pa si oglejte tukaj.



Značke prispevka: ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Še drobna informacija. Ultrakorpulentni novinar ima tudi zanimiv priimek.

    Novinar, ki je jedel zrezke, namreč sliši na ime Gregor Grosman (Gregor Veliki mož).

    Gregor Grosman je na svojem Facebook profilu objavil tudi zanimivo karikaturo, za katero pravi, da je na karikaturi karikaturist zadel njegovo bistvo – debelost.

    Karikaturist je Gregorju Grosmanu zadel bistvo

  2. admin pravi:

    Po sledeh zanimivega prispevka v časopisu Večer, smo šli preverit, če se je še kdo lotil podviga. In našli smo ga.

    V Nemčijo je zašel Kanadčan Furious Pete, ki je prava jedilna človeška mašina.

    Furious Pete bi verjetno z lahkoto pojedel tudi XXL Burger iz restavracije 3 Goldene Kugeln, težak 2,2 kilograma.

    V nemški restavraciji Mega Schnitzel je namreč pojedel še težji zrezek kot je bil zrezek Gregorja Grosmana. In to v zgolj 15 minutah. Natančneje. V manj kot 15-ih minutah je pojedel 2 velika zrezka, skupaj težka 2,9 kilogramov, in porcijo krompirčka.

    Zanimivo je dejstvo, da je Furious Pete vitek in to zelo vitek.

    Sicer je Pete povedal, da ogromne količine hrane (zna pojesti tudi do 5 kilogramov hrane naenkrat) njegovo telo ne more v celoti prebaviti, zaradi česar, ko gre na veliko potrebo, izloči tudi skoraj nepredelane kose hrane.

    Oglejte si zanimiv videoposnetek o njem, kjer je različne vrste hrane, kot že rečeno, omenjeni dunajski zrezek v restavraciji Mega Schnitzel, pa tudi XXL hamburger. Skupaj s sotekmovalcem je pojedel polovico 10 kilogramskega hamburgerja, torej je pojedel 5 kil hamburgerja v eni uri.

    Furious Pete – veliki jedec kot za šalo poje ogromni zrezek ali ogromni hamburger

Odgovorite