sreda, 2.junij.2010 - 09:39

Seksualna afera na RTV Slovenija dobiva nove razsežnosti

Na Pozareportu so včeraj objavili članek, v katerem je zaposlena na RTV Slovenija, ki je pripravljala oddaje Loterije Slovenija, obtožila nekdanjega direktorja, da ji je predlagal seks za večjo sprostitev, ko naj bi ga ta vljudno zavrnila, pa naj bi nad njo izvajal mobing. Več o tem si preberite tukaj.

Nekdanji direktor, ki je včeraj predal posle novemu direktorju RTV Slovenija, se je že odzval. Povedal je, da je ogorčen nad obnašanjem domnevne oškodovanke, da ni res, da je nad njo izvajal mobing. Resnica je po njegovem mnenju čisto drugačna. In sicer naj bi vedno z njo ravnal zelo dobro, da ji je povečal plačo celo za 80 odstotkov in jo vsak mesec dodatno nagrajeval z dodatki k plači zaradi uspešno narejene oddaje Loto (?! – gre za oddajo, kjer voditeljica iz bobna izvleče kroglice, ki se vrtijo v njem. Oddaja traja po 5-10 minut vsako nedeljo. No, podobnih oddaj je še nekaj. Recimo 3×3.).

Direktor je zanikal, da naj bi izvajal mobing nad svojo zaposleno, ko je ta zavrnila njegovo ponudbo za seksualno druženje, s čemer bi se oba sprostila. Rekel je, da je ni nadlegoval na delovnem mestu, ampak ravno nasprotno, da ji je plačo povečal za 80 odstotkov in jo vsak mesec še dodatno nagrajeval z dodatki k plači.

 

 

Zato je zelo ogorčen, da mu sedaj zaposlena, katero je finančno in sicer vseskozi podpiral, tako vrača.

Tako je jezen, da se je odločil, da jo bo tožil s kontra tožbo, če ga ne pusti pri miru.

Rekel je, da je domnevna oškodovanka celo podala pritožbo zoper njega na komisijo za mobing na RTV Slovenija. Nekdanji direktor RTV Slovenija je bil glavni pobudnik za ustanovitev te komisije zaradi preteklih očitkov o mobingu na RTV Slovenija. Komisija, ki jo je pomagal ustanoviti, se je torej ukvarjala tudi s primerom mobinga, ki naj bi ga počel on, vendar ni ugotovila nepravilnosti.

Na Pozareportu so izbrskali informacijo, ki je zaenkrat še domnevna, da naj bi ta prodesni nekdanji direktor RTV Slovenija kmalu postal svetovalec direktorja podjetja Pošta Slovenije. Podjetje Pošta Slovenije povezujejo z desno politično opcijo. Gre za prodesničarsko delno državno podjetje.

No, zaposleno, ki ji je ime Tanja Zajc, in nekdanjega direktorja RTV Slovenija, to je Anton Guzej, so že videli skupaj, recimo na zabavi na finalnem večeru lanskoletne Eme. Slikali so ju tudi pri Mediaspeed-u. Sliko si oglejte tukaj.

Več o novih razsežnostih groteskne seksualne afere na RTV Slovenija si preberite tukaj.



Odgovorite