četrtek, 19.april.2012 - 12:17

Na domačiji podžupanje občine Mirna na Dolenjskem se je vzgajala konoplja. Ona naj ne bi vedela nič o tem.

Na domu podžupanje občine Mirna na Dolenjskem, Barice Kraljevski, so policisti našli 600 sadik konoplje. Barica Kraljevski pravi, da nima nič s proizvodnjo konoplje, ampak da se je s kriminalnimi dejanji ukvarjal njen nekdanji mož, s katerim živi v isti hiši, a je že 10 let ločena in ne ve, kaj njen nekdanji mož počne. Barica Kraljevski ima 64 let. 

Mirna na Dolenjskem se je pred časom odločila ustanoviti svojo občino. Nekateri so bili pri želji ustanoviti občino zelo glasni. Po ustanovitvi občine je prišlo do volitev, ki so na vrh občine naplavili povečini ljudi, ki so se tudi zavzemali za ustanovitev nove občine.

Med njimi je bila tudi Barica Kraljevski, ki se je znašla v središču medijskega poročanja o vzgoji prepovedane indijske konoplje.

Policija je namreč odkrila, da so se na domačiji podžupanje mirnske občine Barice Kraljevski ukvarjali z nedovoljeno proizvodnjo konoplje.

Na njeni domačiji je obstajal laboratorij za proizvodnjo konoplje, v njem pa po nekaterih podatkih do 600 sadik konoplje.

Računi za elektriko so dosegali tudi vrednost 800 evrov. Računi so bili visoki, ker se je elektrika uporabljala za vzgajanje prepovedanega narkotika.

Ponavadi vzgojitelji konoplje napeljejo elektriko za konopljo mimo števca za elektriko in tako odtujujejo javno elektriko za lastne potrebe, na domačiji Barice Kraljevski pa je bila elektrika speljana prek števca, zaradi česar so nastajali visoki mesečni računi za elektriko.

Barica Kraljevski trdi, da nima z vzgojo konoplje ničesar. Da zgolj živi v isti hiši kot njen nekdanji mož Kraljevski, s katerim naj bi bila ločena že 10 let.

Po njenih besedah živita v isti hiši, a ločeno, da sama plačuje stroške za elektriko, ki jo porabi sama, da pa ni vedela, kakšni so računi za elektriko, ki jih plačuje njen mož, niti ni vedela, da se njen mož ukvarja s kriminalnimi dejanji.

Barica Kraljevski je po odkritju konoplje na njeni domačiji županu Dušanu Skerbišu ponudila odstop, a ga je ta zavrnil.

Na Dolenjskem bojda laboratoriji za vzgojo konoplje rastejo kot gobe po dežju.

Znano je, da se nekatere, predvsem leve politične stranke, zavzemajo za legalizacijo konoplje.

Potrebno se je vprašati nekaj. Ali se nekateri ne ukvarjajo s proizvodnjo konoplje tudi zato, ker politika razmišlja legalizirati konopljo, tako uporabo, morda kasneje tudi proizvodnjo, zaradi česar nekateri menijo, da bo čez čas ta donosen, zaenkrat kriminalen posel, postal legaliziran.

Dobro bi bilo vedeti, kaj na odkritje nasada konoplje na domačiji visoke občinske funkcionarke občine Mirna porečejo slovenski politiki, predvsem slovenski politiki z levice.

Treba se je tudi vprašati, ali Barica Kraljevski nikoli ni posumila, da se njen ločeni mož, ki je živel zraven nje v isti domačiji, ukvarja s kriminalnimi dejanji.

Dodatno je potrebno vedeti, ali se s proizvodnjo konoplje ukvarja še kdo na Mirni. Mirna namreč slovi kot kraj s precej problematičnim prebivalstvom.

Morda ne bi bilo slabo, če bi policija več pozornosti posvetila občini Mirna in kriminalnim dejanjem, ki se odvijajo v tej najmlajši slovenski občini.

Žurnal: Pri mirnski podžupanji želi konopljo

Dolenjski list: Barica Kraljevski: S tem nimam nič



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Podžupanja je tudi za Svet na Kanalu A potrdila, da ni vedela za nasade konoplje, ki jih je imel njen nekdanji mož.

    Dodatno pravi, da v prostore, kjer je živel njen mož, ni vstopila že 7 let.

    Soseda podžupanje in njenega ločenega moža, je povedala, da se je na vsake toliko časa do hiše pripeljal nek beli kombi. Sama ni vedela, kaj ta kombi počne tam, mislila je, da nekaj prodaja. Verjetno je kombi prevažal pridelek konoplje.

    24ur.com: Na vrtu pred hišo mirnske podžupanje zasegli 600 sadik konoplje

Odgovorite