sreda, 9.maj.2012 - 13:36

Afera bulmastifi: Sonja Bukovec naj bi grozila Vidi Čadonič Špelič

Na sodišču poteka sojenje Sonji Bukovec, ki je v vlogi državne sekretarke na ministrstvu za kmetijstvo grozila Vidi Čadonič Špelič, direktorici Veterinarske uprave Republike Slovenije, da bo zaradi odškodninske tožbe izgubila svojo novo hišo, če ne sprejme odločitve o vrnitvi nevarnih bulmastifov Saši Baričeviću.

 

Afera bulmastifi se je preselila na sodišče.

In sicer sodijo nekdanji državni sekretarki na ministrstvu za kmetijstvo, ki je posredovala pri izročitvi dveh psov bulmastifov Joy-a in Atlasa njihovemu lastniku Sašu Baričeviću.

Medtem ko je VURS obravnaval primer bulmastifov in se odločal o njihovi usmrtitvi, psi so imeli zgodovino nasilnega vedenja že od prej, je Sonja Bukovec poklicala Vido Čadonič Špelič in jo vprašala, zakaj na VURS-u že niso spisali odločbe o vrnitvi dveh psov Sašu Baričeviću.

Sonja Bukovec, ki je sicer družinska prijateljica družine Baričevič, je Vidi Čadonič Špelič zagrozila, da če VURS pse usmrti in jih ne vrne nazaj Sašu Barićeviću, bo utrpela hudo kazen.

Ne le, da bo VURS moral plačati visoko odškodnino zaradi usmrčenih psov, ampak bo tudi Vida Čadonič osebno odškodninsko odgovarjala zaradi tega. Sonja Bukovec naj bi Vidi Čadonič Špelič rekla, da bo v primeru usmrtitve bulmastifov morala plačati tako visoko odškodnino, da bo morala prodati svojo novo hišo, v katero se je pred kratkim vselila, da bi lahko vrnila odškodnino, ko enkrat sodišče obračuna z njo.

No. Bulmasitifi so bili na koncu vrnjeni Sašu Baričeviću, a so ga 2. februarja 2010 do smrti pokončali. Ogrizli so ga v garaži njegove hiše, na prizorišču pa so našli tudi 40 cm velik umetni penis. Psi naj bi bili namreč spolno zlorabljeni s strani lastnika.

Sonja Bukovec je na sodišču rekla, da ni zlorabila uradnega položaja, ampak da je Vidi Čadonič Špelič le podala “prijateljski nasvet”.

Sonja Bukovec je bila državna sekretarka v času vlade Boruta Pahorja.

Slovenske novice: Sonja Bukovec prvi dami Vursa grozila zaradi Baričevičevih psov



Značke prispevka:

Odgovorite