sobota, 5.junij.2010 - 17:00

V nedeljo, 6.6.2010, poteka referendum o arbitražnem sporazumu

Danes opolnoči se je začel volilni molk pred referendumom o arbitražnem sporazumu, na katerem se bodo volivci odločali, ali bodo podprli ali ne arbitražni sporazum, katerega naloga je najti rešitev mejnega spora z Republiko Hrvaško.

Na Dossier korupcija tako kot pri vseh volitvah striktno upoštevamo volilni molk, sami smo namreč močno nagnjeni k regularnosti, zato smo  ponoči zamenjali dva oglasna bannerja z obvestilom o volilnem molku in pa nevtralnim obvestilom o referendumu o arbitražnem sporazumu.

Do sedaj je bilo že nekaj kršitev volilnega molka, in sicer se je do 14:30 nabralo 22 prijav domnevnih kršitev.

Čeprav nas je pa vedno nekoliko begalo, kar nas še vedno, zakaj na spletnih straneh večine političnih strank še vedno ostajajo oglasni bannerji, ki promovirajo, kako naj ljudje glasujejo. Zato nam ni najbolj jasno, ali to pomeni kršitev volilnega molka ali ne, glede na to, da so ti bannerji na straneh političnih strank že kar nekaj časa. In sicer nas bega, ali se ti bannerji lahko upoštevajo kot neke vrste plakati, le da so ti digitalni in ne na papirjih na panojih, kjer (na panojih ali na pročeljih stavb, na smetnjakih in podobno) tudi ostanejo tudi v času volilnega molka.

Kakorkoli že. Sami striktno upoštevamo volilni molk in zato že od nočnih ur na strani ni več dveh bannerjev, s katerima smo ponazorili, kakšno je naše mnenje o arbitražnem sporazumu, čeprav sta tudi bila na strani že kar nekaj časa, nekaj dni v dneh, ko ni bilo volilnega molka, vendar sami smo za razliko od političnih strank te bannerje odstranili.

Kršitve volilnega molka se lahko prijavijo na številki:

Podnevi 080 2113

Ponoči 080 1200

Vse nevtralne informacije o referendumu najdete na spletni strani Državne volilne komisije.Značke prispevka: ,

Odgovorite