sobota, 22.september.2012 - 09:07

Umrl varovanec predsedniške kandidatke

PREDSEDNIŠKA KAMPANJA

V SUMLJIVIH OKOLIŠČINAH UMRL VAROVANEC PREDSEDNIŠKE KANDIDATKE FANI ERŠTE

Umrl 26-letni invalid Danijel Spasojević, avtor kritičnega videospota o Sloveniji

V Sloveniji je v ponedeljek umrl Danijel Spasojević. Umrl je nedolgo zatem, ko so ga prisilno hospitalizirali v psihiatrično bolnišnico Vojnik. V javnosti so nekateri sprožili govorice, da je bil umorjen oziroma, da je umrl zaradi zdravniške napake. Danijel je bil invalid in tudi zelo lahek. V bolnišnici naj bi prejel odmerek zdravila Eglonyl, a najbrž prevelik, zaradi česar mu je odpovedalo srce. Nekateri govorijo, da naj bi v zdravstvu želeli prikriti Danijelovo smrt tako, da so njegovi materi (ki je revna in si ne more privoščiti dragih postopkov odkrivanja točnega vzroka smrti njenega sina) odsvetovali obdukcijo. Prav tako naj bi šlo njegovo truplo na hitro upepelitev (materi je bila ta svetovana, ker gre za najcenejšo obliko pokopa), da se prikrijejo morebitni dokazi. Policija naj bi zaradi obvestila o sumljivih okoliščinah smrti Danijela Spasojevića takoj odredila prepoved upepelitve njegovega telesa in obdukcijo, ki je potrdila smrt zaradi srčnega zastoja. Rezultati toksikoloških preiskav bodo znani v treh tednih.

Danijel Spasojević je bolj znan po neuspešnem iskanju ustrezne nastanitve. Pri iskanju primerne nastanitve mu je pomagala tudi sedanja predsedniška kandidatka Fani Eršte (sicer tudi sama brezdomka), ki se je skupaj z drugimi iz posebne civilne iniciative za pomoč Danijelu, borila za to, da dobi primerno stanovanje in ne zgolj sobe v domu za starejše občane, ki je bila po Danijelovem prepričanju obsodba na socialno smrt (zaradi njegove mladosti).

Danijel naj bi bil precej zahteven pacient in zato morda nepriljubljen. Znan pa je tudi po tem, da je izdelal satirični videospot I feel crazy in Slovenia.

Več o smrti Danijela Spasojevića si oglejte v naslednjih člankih:
RTV Slovenija
Žurnal
Iztok Gartnet Blog

Za ugotovitev dejanskih okoliščin smrti pa se bori tudi njegov prijatelj Grega, ki je na blogu Iztoka Gartnerja objavil tudi svojo telefonsko številko, kjer poziva vse zainteresirane, da se mu javijo na telefonski številki 041 384 617.



Odgovorite