torek, 20.november.2012 - 11:27

Mercator Center odpira mega nakupovalni center v Novem mestu. Otvoritev bo predvidoma 30.11.2012

Mercator Center odpira mega nakupovalni center v Novem mestu. Otvoritev bo predvidoma 30.11.2012.

Novo mesto bo po trgovskem centru Qlandia dobilo še eno veliko nakupovalno središče.

Gre za novi Mercator Center, ki je zgrajen na zemljišču, na katerem je prej stala stara stavba podjetja CGP (v lasti finančnika in gospodarstvenika Darija Južne).

Mercator Center bo megalomanski. Nadomestil bo Mercator center na Cikavi (Podbevškova 4).

Mercator Center se nahaja poleg rondoja v Bršljinu.

Iz starega Mercator Centra (hipermarketa) se že selijo spremljevalne trgovine. Tam bo do predvidoma marca prihodnje leto ostal le še živilski del, razen v primeru, da se kaj ne spremeni.

Novi Mercator Center bo precej večji od že omenjenega največjega hipermarketa v Novem mestu.

Pomanjkljivo pa je dejstvo, da so v upravi Mercatorja preveč zategnjeni glede dajanja v najem novih prostorov.

Tako zaenkrat v njem naj ne bi bilo več vplačilnega mesta za Loterijo Slovenije.

Zaradi nesporazuma med Mercatorjem in Loterijo Slovenije naj v novem Mercator Centru zaenkrat ne bi bilo Loterije Slovenije, ki obstaja v hipermarketu na Cikavi.

Problem je precej bizaren. Mercator Center je Loteriji Slovenije v novem Mercator Centru ponujal prostor v izmeri 40 kvadratnih metrov. To se je Loteriji Slovenije zdelo preveč, saj tako velikega prostora ne potrebujejo.

Loterija Slovenije je bila neuspešna v želji, da najame manjši prostor v Mercator Centru (predlagali so, da bi se obstoječi prostor 40 m2 zmanjšalo, pregradilo, tako da bi oni vzeli le nekje 10 kvadratnih metrov. V Mercatorju so jih zavrnili. Dodatno so na Loteriji Slovenije predlagali, da če se ne da storiti tega, da pa bi lahko imeli otok nekje na hodniku Mercator Centra, tako kot je to urejeno v obstoječem hipermarketu na Cikavi. V Mercatorju se tudi s tem niso strinjali, češ da so hodniki novega Mercator Centra preozki.

Zaradi tega je sodelovanje med Mercatorjem in Loterijo Slovenije zamrlo. Loterija Slovenije se bo tako iz hipermarketa na Cikavi najbrž preselila v Tuš na Topliški cesti, kjer si že več časa prizadevajo pridobiti Loterijo Slovenije v s svoj trgovinsko-kinematografski kompleks.

Upravo Mercatorja sprašujemo, ali res niso mogli ustreči želji Loterije Slovenije. Ali je bilo res tako težko najti prostor zanje (ki bi bil lahko recimo nekje poleg časopisov in revij)?

Kakorkoli že. Novo mesto bo pridobilo nov Mercator Center v Bršljinu, kakor kaže, pa ga bo kmalu izgubilo na Cikavi. Škoda, saj je bil kompleks na Cikavi zelo prijeten.

Mercator ima sicer tudi svojo spletno stran. Do nje pridete s klikom na naslednjo povezavo: Mercator – Spletna stran.Komentarji

 

 1. admin pravi:

  Slike novega Mercator Centra v novomeškem Bršljinu si oglejte v posebnem članku na spletni strani podjetja Mercator d.d.

  Še več slik si oglejte na spletni strani Mercator.

  Mercator: KMALU – Mercator center Novo mesto Bršljin

 2. admin pravi:

  Kupce bodo na dan otvoritve čakale otvoritvene ugodnosti. Vsi nakupi nad 30 evrov bodo zmanjšani za 15 odstotkov.

 3. admin pravi:

  V neposredni bližini Mercator Centra se nahaja tudi Mercatorjeva bencinska črpalka Maxen, na Mirnopeški cesti.

  MAXEN

 4. admin pravi:

  V Mercatorju so objavili točno uro odprtja Mercator Centra v Bršljinu Novo mesto.

  Otvoritev bo 30.11.2012 ob 11. uri.

Odgovorite