sreda, 21.november.2012 - 08:16

Neverjetno. Je bil Danilo Türk v preteklosti povezan s stranko SDS?

Na Pozareportu so razkrili nenavadno dejstvo, da naj bi bil Danilo Türk leta 2006 in 2007 močno povezan s stranko SDS. Je to res?

Slovenska levica, predvsem Milan Kučan, liberalne stranke levice, pa tudi Zoran Janković, v svojih predvolilnih nastopih želijo Boruta Pahorja prikazati kot Janševega človeka, človeka desnice in prikazati, da bi bil glas zanj glas za desnico, ter da je glas za pravo levico glas za Danila Türka.

Na Pozareportu so pa odkrili nekaj, kar nas je resnično šokiralo.

Kot vemo, je bil Boiut Pahor vedno privržen političnim idejam, ki jih promovira levica, pa četudi ni bil nikoli tako zelo nenaklonjen Janezu Janši. Gre namreč za strpnega in zmernega politika, ki želi v vseh ljudeh videti dobro, ne glede na politični predznak. Njega želijo nekatere politične silnice na levici promovirati kot prodesnega človeka, človeka Janeza Janše samo zato, ker je rekel, da pri reformah ne bo delal težave Janezu Janši. Kot že rečeno, Danila Türka po drugi strani promovirajo kot človeka levice.

Zanimiva so dejstva, s katerimi so postregli v Pozareportu, da je Danilo Türk, ko več ni bil v službi pri Organizaciji združenih narodov, na začetku poskusil najti politično podporo zanj v SDS-u.

Dimitrija Rupla naj bi prosil, da se mu dodeli mesto podpredsednika v Janševi vladi, da bi lahko s te pozicije uspešno kandidiral za predsednika OZN.

Dimitrij Rupel njegovi želji ni ustregel. V Pozareportu navajajo, da se je zaradi tega Danilo Türk maščeval Dimitriju Ruplu.

Danilo Türk naj bi prav tako leta 2006 prisostvoval slovesni podelitvi diplom diplomantom Slovenske demokratske mladine (podmladka stranke SDS), ki so se šolali v internem izobraževalnem programu na Akademiji Jožeta Pučnika.

Na tej SDS-ovi notranji Akademiji Jožeta Pučnika naj bi Danilo Türk vsaj dvakrat tudi predaval. Njegovi predavanji nosita naslov Reforme OZN in položaj Slovenije in Temelji zunanje politike.

Danilo Türk naj bi bil predviden celo za kandidata stranke SDS za župana Ljubljane (proti Zoranu Jankoviću leta 2006). Po poročanju Pozareporta pa naj bi celo želel biti kandidat SDS-a za predsednika države na volitvah leta 2007. Pri tem naj bi mu načrte prekrižal Peter Jambrek zaradi domnevno neprimerne vloge v osamosvojitveni vojni.

Kot je že znano, je njegov brat zvesti član stranke SDS, tako kot tudi njegov nečak (sin Vitoslava Türka).

Šele kasneje naj bi se kot kandidat levice močno zameril SDS-u z njegovimi besedami o Hudi jami, z njegovim odlikovanjem Tomažu Ertlu (znanem po tem, da je dal nalog za aretacijo Janeza Janše v znanem primeru JBTZ) in v sporu glede primera Velikovec.

Sami iskreno povedano nimamo nič proti Danilu Türku, čeprav bi na volitvah za predsednika letos izbrali Boruta Pahorja, ker ima zelo dobre lastnosti za predsednika države (kot je imel tudi za predsednika parlamenta, pa so ga povozili v Pozitivni Sloveniji decembra lani). Vedno smo bili mnenja, da gre pri Borutu Pahorju in Danilu Türku za izbiro med dvema kandidatoma levice.

Nas je pa motilo, da je del levice Boruta Pahorja tako podlo promoviral kot kandidata desnice samo zato, da odvrne volivce levice, da glasujejo za Boruta Pahorja, češ da gre za Janševega človeka, praktično človeka desnice, čeprav je res, da je Borut Pahor vedno ostal zvest levi, socialdemokratski politični preferenci, s to razliko, da ima veliko globino in mu ni problem imeti dobrih odnosov niti z desnico, kar nekatere okorele levičarje v Sloveniji nepopisno moti.

Danila Türka so ti isti okoreli levičarji promovirali kot človeka levice, zato smo bili vsaj mi zelo presenečeni, ko smo izvedeli, da je bila prva politična izbira gospoda Danila Türka očitno stranka SDS, v kateri je že nekaj časa tudi njegov brat.

Danilo Türk bi moral pojasniti svojo vlogo in domnevno povezanost s stranko SDS leta 2006 in 2007 in povedati, ali so navedbe v članku Pozareporta resnične.

Ta dejstva so problematična predvsem zato, ker so mnogi podporniki Danila Türka želeli prikazati Boruta Pahorja kot desnega človeka, čeprav je bil vseskozi zvest politični levici, in prikazati Danila Türka kot pravega človeka levice. Te informacije pa so dodobra spremenile to podobo.

Glede tega bi se moral opredeliti predvsem Milan Kučan, ki je bil v takšnih očitkih zoper Pahorja, kot človeka desnice, eden bolj glasnih.

Vsi ti se zelo zavzemajo tudi za transparentnost Boruta Pahorja, ko je govora o tako imenovanih stricih iz ozadja. Očitno bo potrebna tudi transparentnost političnega delovanja gospoda Danila Türka.

Članek Pozareport si preberite na spodnji povezavi.

Pozareport: Slike ne lažejo! Türk, zdaj kandidat stare levice, se je prej ponujal Janši



Komentarji

 

  1. admin pravi:

    SLOVENIJA IZBIRA PREDSEDNIKA

    Koga od preostalih kolegov kandidatov bi podprla Fani Eršte?

    Slovenija bo kmalu izbrala novega predsednika. Trenutno bolje kaže Borutu Pahorju, a volitve so šele v nedeljo. Danes bo na prvem programu Radia Slovenija ob 17-ih soočenje Pahorja in Turka. Soočenje lahko poslušajo vsi poslušalci Radia Slovenija, ogledajo pa si ga lahko tudi na spletni strani.

    Več o soočenju na Radio Slovenija si preberite tukaj.

  2. admin pravi:

    SLOVENIJA IZBIRA PREDSEDNIKA

    Koga od preostalih kolegov kandidatov bi podprla Fani Eršte?

    Slovenija bo kmalu izbrala novega predsednika. Trenutno bolje kaže Borutu Pahorju, a volitve so šele v nedeljo. Poglejte ponudbo obeh kandidatov tudi na spletnih straneh kandidatov. Izbira na koncu bo le vaša.

    Spletna stran gospoda Boruta Pahorja

  3. admin pravi:

    BODITE PRIDNI IN POJDITE NA VOLITVE

    Sprehodite se do svojega volišča in glasujte za svojega predsedniškega kandidata.

    Danes je drugi krog predsedniških volitev. Izbirate lahko med preostalima dvema kandidatoma. Volitve trajajo od 07:00 do 19:00. Do 19:00 traja volilni molk.

    Volitve spremljajte tukaj in tukaj.

    Spletna stran Državne volilne komisije RS

  4. admin pravi:

    Čestitamo novemu predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju

    Borutu Pahorju iskreno čestitamo na zmagi na predsedniških volitvah. Bil je tudi naša izbira na volitvah, zato smo njegove zmage še toliko bolj veseli. Pri Borutu Pahorju je prevladalo njegovo poštenje. Gre za politika, ki je vseskozi ohranil svoje poštenje, ki je neuničljivo. Tudi to poleg drugih vrlin so ljudje prepoznali v njem. Slovenija na vodilnih mestih potrebuje poštene ljudi. Žal je takšnih v Sloveniji zelo malo. Eden od njih je Borut Pahor.

    Več si preberite tukaj in tukaj .

Odgovorite