nedelja, 25.november.2012 - 08:40

ŠOKANTNO: Se stranki SLS obeta razpad?

 3 ključne figure v SLS-u so izključene ali pa so napovedale umik ali izstop. To ni dobro za stranko SLS.

Radovan Žerjav napoveduje umik z vrha stranke SLS

Franca Kanglerja je vodstvo SLS-a izključilo iz stranke. Mariborska SLS je zagrozila s kolektivnim izstopom iz stranke SLS

Bojan Šrot je zaradi izključitve Franca Kanglerja iz stranke SLS napovedal svoj izstop iz stranke SLS. Bo tudi njemu sledila celotna celjska veja SLS-a?

Zaradi Franca Kanglerja prihaja do grozljivih pretresov v Slovenski ljudski stranki. Ko se je vodstvo stranke SLS z Radovanom Žerjavom na čelu odločilo iz stranke izključiti Franca Kanglerja (zaradi radarjev in drugih peripetij v Mestni občini Maribor), je svoj izstop iz stranke napovedal tudi celjski župan Bojan Šrot zaradi nestrinjanja z izključitvijo Kanglerja. To je na koncu pripeljalo do odločitve Radovana Žerjava, da zapušča mesto predsednika SLS-a, tako da se zanj na novem volilnem kongresu več ne bo potegoval. Novi volilni kongres bo predvidoma marca prihodnje leto.

Ob vseh teh informacijah se je potrebno vprašati, kaj lahko vse to pomeni za stranko. Oslabitev, morda tudi razpad. Če bi izključitvi Franca Kanglerja res sledilo vse članstvo mariborske SLS, kot je napovedalo, in tudi Bojan Šrot, zelo uspešni župan Celja, morda tudi on s celjsko vejo SLS-a, potem bi to močno oslabilo stranko. Celo do takšne mere, da bi bil ogrožen njen obstoj v parlamentu na naslednjih parlamentarnih volitvah.

No. Morda je umik Radovana Žerjava povezan z dejstvom, da je izključitev Franca Kanglerja povročila takšen revolt, zaradi česar je spoznal, da v tem primeru nima podpore, zato se je odločil za umik z vrha. Morda pa bo Franc Kangler prišel nazaj v stranko, Bojan Šrot pa zato v njej ostal. Na to, kaj se bo zgodilo, bo potrebno še počakati.

RTV Slovenija: SLS izključil Kanglerja

RTV Slovenija: Mestni odbor SLS Maribor grozi s kolektivnim izstopom iz stranke

Dnevnik: Radovan Žerjav ne bo več kandidiral za predsednika SLS: Odgovornost je prevelika

 



Odgovorite