sreda, 12.december.2012 - 11:59

Franjo Bobinac ni želel tvegati, da mu še enkrat razbijejo glavo z bejzbolskim kijem

Franjo Bobinac ni želel tvegati, da mu še enkrat razbijejo glavo z bejzbolskim kijem, zato je popustil delavcem, ki so začeli spontano stavkati, ko so slišali, da bodo dobili nižje božičnice.

Bobinac je direktor enega najuspešnejših slovenskih podjetij.

Franjo Bobinac, direktor Gorenja, je spet doživel protest v lastnem podjetju. Tokrat zaradi zmanjšane božičnice. Delavci so prejšnje leto dobili 250 evrov božičnice. To leto so prejeli le 150 evrov božičnice neto, zato so postali razjarjeni in sprožili spontano stavko, med katero so vpili Gotof si, lopov si!

Franjo Bobinac je bil deležen hudih protestov že leta 2009 prav tako zaradi varčevalnih ukrepov v Gorenju.

Protesti v Gorenju leta 2009

Franja Bobinca so med džogingom takrat tudi pretepli. Do njega so pristopili trije mladoletniki. Eden je imel bejzbolski kij. Bobinca so dobro premikastili. Razbili so mu tudi glavo, katero so zdravniki zašili z 12 šivi.

Očitno je bilo Bobinca strah, da ga spet ne pretepejo, zato je tokrat popustil zahtevam protestnikov. Ne le, da je delavcem povišal letošnjo božičnico. Storil je še več. Povišal jo je na 300 evrov, torej je še 50 evrov višja kot lani.

Finance: Bobinac popustil delavcem, stavka končana

Sicer omenjena zgodba kaže na vsaj 2 stvari. Eno je, da se v Sloveniji da kaj doseči zgolj z nasiljem, saj pravna država v Sloveniji zaradi nepoštenih politikov, policistov, tožilcev in sodnikov ne deluje. Očitno ima Slovenija totalne skorumpirance in nesposobneže v vseh treh vejah oblasti, na katere se ljudje preprosto ne morejo zanesti, ali od njih pričakovati kakršnokoli korist. Dejstvo je, da v Sloveniji pravna država ne obstaja. Zato ljudje čedalje bolj pravico jemljejo v lastne roke, po potrebi tudi z nasiljem.

Druga stvar pa je, da so gospodarstveniki precej pohlepni po denarju (z izjemami – Recimo, v podjetju Krka so po drugi strani preveč razsipni z denarjem, zaradi česar trpijo lastniki podjetja.). Denarja je očitno dovolj, a delodajalci cuzajo svoje delavce do zadnjega centa. Očitno lahko delavci denar pridobijo s stavko in s tem, da tudi sami pokažejo brezobzirnost do podjetja v smislu, ni denarja, ni dela.

Za konec še trivialna zanimivost. Franjo Bobinac je v preteklosti tudi pel.

Bobinac poje o mami

Bobinac poje o babici

 



Značke prispevka: , ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Oglejte si izčrpen videoprispevek iz oddaje Odmevi na RTV Slovenija o zadevi.

    RTV Slovenija: Delavci Gorenja s protestom do božičniceVideo na voljo

Odgovorite